Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csillagos csokitorta

Csillagos csokitorta
Csillagos csokitorta
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a csokitorta mindig befutó. Ha extra csokisat szeretnénk, a krémet turbózhatjuk még egy tábla olvasztott finom csokival is.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Jeles napokra, alkalomhoz illő dekorációval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval és kevés porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A habba beleforgatjuk a tojásos masszát, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a diót.
  3. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, és esetleg kis vízzel lazíthatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük közepes lángon a piskótát.
  5. A krémhez kikeverjük a sajtot a porcukorral és a kakaóval.
  6. Elkészítjük a csokis krémport 3 dl tejjel, majd a sajtos masszához adjuk, és habosra keverjük.
  7. Egy kevés tejjel lazíthatjuk még a krémet, hogy könnyen kenhető és habos legyen.
  8. A kihűlt piskótakarikát megtöltjük, tetejét is megkenjük.
  9. Díszíthetjük marcipánnal: vizezett munkalapon kinyújtjuk, és sütiformázóval kiszúrjuk.
  10. Oldalát megszórhatjuk pirított mandulával, dióval.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 271
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

díszes csokitorta, mascarponés csokitorta, csokoládétorta mascarponés krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 21:02

Eszter ! köszi a választ. Nekem akkor is zöld ez a torta :-) Láttam, hogy az összetevőknél nincs semmilyen szinezék, de én a fehér marcipán csillagokat is és a mandulát is zöldnek látom. Na mindegy, pedig megörültem ennek a szinnek.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-17 21:37

Ìgy is van, ahogy Hajni írta, ételszínezékkel csodákat lehet müvelni, vagy esetleg nézd meg ezt a tortát itt:
http://www.nosalty.hu/zold_teas_chiffon-torta_recept_6799
Ez teljesen zöld, ráadásul természetes teaportól és az íze is igen különlegesl. Sajnos kicsit drága, de ha különlegességre vágysz, érdemes kipróbálni.
Eszter
u.i.: Hajni, bocsi, hogy idelinkeltem a saját receptemet. De csak azért, mert az tényleg zöld... :-D
Pusz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 19:02

Szia Hajni!
Szép zöld lett a tortád :-) Épp az érdekel hogy mivel szinezted? Főleg a krém szine, miből tevődik össze? Köszi.
Üdv Mufurc

kh
Jahin / kh Sat, 2010-04-17 21:04

Szia Mufurc!
Valóban elég zöld...:-)))Ami sajnos csak kizárólag a megvilágításnak köszönhető,ezt a képet mesterséges erős fehér
fénynél készítettem,a piros háttér sem túl előnyös...A piros és a zöld úgy tudom komplementer színek,esetleg ezért úszik az egész fehér fénynél zöldben...:-))))Ez csak egy tipp!:-)
A Szilasnak van zöld színű ételfestéke,talán a mandula aromája is zöld.Igy tudom elképzelni a krémet:mascarpone,zöld mandula aroma,habbá vert tejszín,porcukor.Ha esetleg kivitelezed,számolj be a végeredményről!Üdv.Hajni

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-17 19:16

Szia Mufurc!
Az a zöld nem zöld, hanem barna...Egyszerüen a fénykép készítésekor nem voltak elég jók a fényviszonyok... Akkor lesz a barnából zöld. :-p
Ha megnézed a krém összetevöit, abban is csak csokis dolgokat találsz.
Üdv:
Eszter

572
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
dió 1 marék
víz 2 ek
1 csipet
mascarpone 50 dkg
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 1 ek
marcipán 10 dkg
cukorgyöngy 1 ek
mandula 5 dkg