Nosalty Logó

Leveskocka házilag

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lesszi Szakács Zoltán
Leveskocka házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4689 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2586 micro
  • β-karotin
    6216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 389 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    348.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5628.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    3057.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7505 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    163 mg
  • C vitamin:
    640 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    712 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31031 micro
  • β-karotin
    74596 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3709 micro
Összesen 4689 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 105 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra ledarálunk mindent nyersen.
  2. Legegyszerűbb egy elekromos zöldségaprító. De ha van kézi, az is megfelelő, csak nem mindegyikdarabolja el a keményebb alkotórészeket szépen apróra.
  3. Lábasba teszünk mindent, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni/ főzni.
  4. Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg kicsi víz is.
  5. Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd fagyasztóba tesszük. (Én jégkockatartót használtam, 100-300 forintért lehet venni már, nagyon praktikus ilyenre.)
  6. Ha nincs elegendő, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne. Érezve, hogy kellő vastag legyen és úgy megcsinálni a beosztásokat, hogy ha megfagy, majd akkor törhető legyen. Az esetben ha azt akarjuk, hogy kockákra lehessen osztani a zacskóban, akkor előbb egy kicsit meg kell, hogy dermedjen a mélyhűtőben, és akkor beosztjuk a rácsozatot rajta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 171220
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Bármilyen leveshez, pörköltekhez, főzelékekhez, amihez amúgy használtunk korábban bolti zöldségkockát, leveskockát. Variálható belátás szerinti mennyiség egyik-másik zöldségből. Opcionálisan bővíthető még más alkotóelemekkel is. Felhasználáskor figyelembe kell majd venni, hogy ez már sózott, vagyis az ételt nehogy túlsózzuk. Ha nagy a zöldje a fehérrépának és a zellernek, akkor csak a felét használom fel, mert túl sok nem kell bele. A maradékot felaprítom, és lesózva befőttes üvegben tartom, esetleg össze is keverem a kettőt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

lesszi Szakács Zoltán 1 recept

Sellyén nyaraltunk idén egy nagyon kedves hölgynél, amolyan "falusi turizmus" címén. Csodás gyógyvizes strand is van a városban. Nagyon jól éreztük magunkat, és a hölgy mutatta ezt a remek elkészítési módot a zöldségeknek. Jobb, mint a bolti leveskocka.

Hozzászólások

Hoborc

Szia, szeretném elkészíteni, mert nagyon tettszik a recepted. Annyi a kérdésem, hogy mennyi ideig kell párolni? Mikor látom, hogy kész? Köszönöm, Gabi

lesszi Szakács Zoltán

Kedves Gabi. kb fél órát háremnegyed órát de ez a mennyiségt?l is függ. mivel ez a mennyiség amit eltettem közel 2,5-3 kiló volt kellett neki a 35-40 perc de ezt kóstoláskor lehet érezni is. nem kell nagyon pépesre f?zni. de ez is lehet kinek kinek milyen a jobb. nekem is ez volt az els? próbálkozás vele eddig tapasztalat nem volt vele, de jöv?héten már egy levessel ki lesz próbálva. ugyan úgy a só bors mennyiséget is hogy ne legyen se ízetlen se túl sok benne kóstolással lehet beállítani fokozatosság elvét használva. inkább keveset tenni bele mivel kivenni már nem lehet utólag :):)

Sz. Ági

Pontosan ezt akaram kérdezni és is

lesszi Szakács Zoltán

Kedves szeag neked is a válasz a Gabi /Hoborc/ kommentjében olvasható.

Törölt felhasználó

A kép sarkában van, hogy 30 percig! Mindig ott van a sütési-f?zési id?! Ikó

bakfitty

A fehérrépa alatt a petrezselymet érted, ugye? Vagy a paszternákot? Egyébként igen praktikus! Én csak f?zés nélkül ledarálva, sózva szoktam elrakni üvegbe, amit kibontás után a h?t?ben tartok.

lesszi Szakács Zoltán

a fehérrépa az fehérrépa vagy paszternák. a petrezselyem az a zöldje neki, én legalábbis úgy tudom. de igen arra gondoltam végül is.

godina

Bocs, hogy beleokoskodok, de a fehérrépa a petrezselyem gyökér (ezt nevezzük "zöldségnek" is), ennek a levelét is használjuk, simán petrezselyemként! A paszternák teljesen más, küls?re nagyon hasonlítanak egymásra, de a paszternák megf?zve édeskés íz? lesz, még gyümölcslevest is ízesítenek vele. A petrezselyem gyökér íze leginkább a zellergumóéra hasonlít! A kett?t úgy tudod megkülönböztetni, hogy a paszternák vége, ahonnan a levelek kezd?dnek, befelé áll, a petrezselyemé viszon kicsúcsosodik! És vigyázzat! A paszternák levele NEM ehet?! Remélem, segítettem tisztázni a dolgot, egyébként az ötlet és a recept kiváló, én is ki fogom próbálni! :)

Éva-Anyóca

Nagyon ügyes ötlet, köszönöm szépen.:-o Gondolom, ha a zellergumót, sárgarépát, paszternákot, és a zöldséget (alias fehérrépa, v. petrezselyemgyökér) is teszek bele, plusz ami le van még a reciben írva, nem fogok a finomságán rontani ugye? Mert én a húsleveseimbe ezeket mind bele szoktam f?zni amúgy is, de ez egyfajta koncentrátum, és nagyon tetszik! :-o Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

lesszi Szakács Zoltán

Kedves Éva anyóca. Variálható belátás szerinti mennyiség egyik-másik zöldségb?l. Opcionálisan b?víthet? még más alkotóelemekkel is. csak javíthat rajta.

Éva-Anyóca

Kedves lesszi! Nagyon szuper ez az ötlet, túlzottan már nem variálok, de a leírtakat (én gondolataim),tutira beleteszem, és amiket te is írtál, és tényleg csak finom lehet.:-o Köszönöm, szép hosszú hétvégét kívánok, kellemes nyári meleggel! Éva-Anyóca

lesszi Szakács Zoltán

mindenkinek sok sikert az elkészítéséhez.

lesszi Szakács Zoltán

ki lett próbálva. istenien lehetett érezni az ízeket benne. szóval teljes siker így els? nekifutásra.

Petruska

Köszönöm a receptet! Csináltam egy nagy adagot, már a mélyh?t?ben van. Használtam is pár ételhez. Nagyon jó volt bele! :) Remélem kitart tavaszig vagy nyárig a készletem! :) Petruska

lesszi Szakács Zoltán

gratula és jó étvágyat hozzá

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 egyszerű, BURGONYÁS étel – ebédötletek, ha ihlet nélkül maradtál

Krumpliimádatunk a sírig tart, ez már biztos, és ne hidd, hogy néha-néha nem fér bele akár egy fogyókúrás étrendbe is. Attól függ, hogy készíted el - olaj helyett süsd sütőben, tejföl helyett rakj rá fűszereket, joghurtot, és egyél hozzá mindig friss zöldséget is! Mutatunk pár változatot burgonyára, van köztük egészségesebb és bűnösebb típus is...