Leveskocka házilag

- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83g sárgarépa30 kcal
-
83g fehérrépa53 kcal
-
83g zeller30 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
42g zöldpaprika7 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
1000g fehérrépa638 kcal
-
1000g zeller361 kcal
-
540g vöröshagyma197 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
22.7g sárgarépa8 kcal
-
22.7g fehérrépa14 kcal
-
22.7g zeller8 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
11.3g zöldpaprika2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 254.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2586 micro
-
β-karotin 6216 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 309 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 348.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5628.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 622 mg
-
Foszfor 2170 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.1 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 98 mg
VÍZ
-
Összesen 3057.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7505 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 163 mg
-
C vitamin: 640 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 712 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 943 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 31031 micro
-
β-karotin 74596 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 3709 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 704 micro
-
β-karotin 1692 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg sárgarépa
-
6 közepes fej vöröshagyma
-
5 db zöldpaprika
-
0.5 fej fokhagyma
-
4 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Apróra ledarálunk mindent nyersen.
- Legegyszerűbb egy elekromos zöldségaprító. De ha van kézi, az is megfelelő, csak nem mindegyikdarabolja el a keményebb alkotórészeket szépen apróra.
- Lábasba teszünk mindent, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni/ főzni.
- Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg kicsi víz is.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd fagyasztóba tesszük. (Én jégkockatartót használtam, 100-300 forintért lehet venni már, nagyon praktikus ilyenre.)
- Ha nincs elegendő, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne. Érezve, hogy kellő vastag legyen és úgy megcsinálni a beosztásokat, hogy ha megfagy, majd akkor törhető legyen. Az esetben ha azt akarjuk, hogy kockákra lehessen osztani a zacskóban, akkor előbb egy kicsit meg kell, hogy dermedjen a mélyhűtőben, és akkor beosztjuk a rácsozatot rajta.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 82
- Össznézettség: 171220
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Ajánló
Bármilyen leveshez, pörköltekhez, főzelékekhez, amihez amúgy használtunk korábban bolti zöldségkockát, leveskockát. Variálható belátás szerinti mennyiség egyik-másik zöldségből. Opcionálisan bővíthető még más alkotóelemekkel is. Felhasználáskor figyelembe kell majd venni, hogy ez már sózott, vagyis az ételt nehogy túlsózzuk. Ha nagy a zöldje a fehérrépának és a zellernek, akkor csak a felét használom fel, mert túl sok nem kell bele. A maradékot felaprítom, és lesózva befőttes üvegben tartom, esetleg össze is keverem a kettőt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Sellyén nyaraltunk idén egy nagyon kedves hölgynél, amolyan "falusi turizmus" címén. Csodás gyógyvizes strand is van a városban. Nagyon jól éreztük magunkat, és a hölgy mutatta ezt a remek elkészítési módot a zöldségeknek. Jobb, mint a bolti leveskocka.
Hozzászólások
Szia, szeretném elkészíteni, mert nagyon tettszik a recepted. Annyi a kérdésem, hogy mennyi ideig kell párolni? Mikor látom, hogy kész? Köszönöm, Gabi
Kedves Gabi. kb fél órát háremnegyed órát de ez a mennyiségt?l is függ. mivel ez a mennyiség amit eltettem közel 2,5-3 kiló volt kellett neki a 35-40 perc de ezt kóstoláskor lehet érezni is. nem kell nagyon pépesre f?zni. de ez is lehet kinek kinek milyen a jobb. nekem is ez volt az els? próbálkozás vele eddig tapasztalat nem volt vele, de jöv?héten már egy levessel ki lesz próbálva. ugyan úgy a só bors mennyiséget is hogy ne legyen se ízetlen se túl sok benne kóstolással lehet beállítani fokozatosság elvét használva. inkább keveset tenni bele mivel kivenni már nem lehet utólag :):)
Pontosan ezt akaram kérdezni és is
Kedves szeag neked is a válasz a Gabi /Hoborc/ kommentjében olvasható.
A kép sarkában van, hogy 30 percig! Mindig ott van a sütési-f?zési id?! Ikó
A fehérrépa alatt a petrezselymet érted, ugye? Vagy a paszternákot? Egyébként igen praktikus! Én csak f?zés nélkül ledarálva, sózva szoktam elrakni üvegbe, amit kibontás után a h?t?ben tartok.
a fehérrépa az fehérrépa vagy paszternák. a petrezselyem az a zöldje neki, én legalábbis úgy tudom. de igen arra gondoltam végül is.
Bocs, hogy beleokoskodok, de a fehérrépa a petrezselyem gyökér (ezt nevezzük "zöldségnek" is), ennek a levelét is használjuk, simán petrezselyemként! A paszternák teljesen más, küls?re nagyon hasonlítanak egymásra, de a paszternák megf?zve édeskés íz? lesz, még gyümölcslevest is ízesítenek vele. A petrezselyem gyökér íze leginkább a zellergumóéra hasonlít! A kett?t úgy tudod megkülönböztetni, hogy a paszternák vége, ahonnan a levelek kezd?dnek, befelé áll, a petrezselyemé viszon kicsúcsosodik! És vigyázzat! A paszternák levele NEM ehet?! Remélem, segítettem tisztázni a dolgot, egyébként az ötlet és a recept kiváló, én is ki fogom próbálni! :)
Nagyon ügyes ötlet, köszönöm szépen.:-o Gondolom, ha a zellergumót, sárgarépát, paszternákot, és a zöldséget (alias fehérrépa, v. petrezselyemgyökér) is teszek bele, plusz ami le van még a reciben írva, nem fogok a finomságán rontani ugye? Mert én a húsleveseimbe ezeket mind bele szoktam f?zni amúgy is, de ez egyfajta koncentrátum, és nagyon tetszik! :-o Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva anyóca. Variálható belátás szerinti mennyiség egyik-másik zöldségb?l. Opcionálisan b?víthet? még más alkotóelemekkel is. csak javíthat rajta.
Kedves lesszi! Nagyon szuper ez az ötlet, túlzottan már nem variálok, de a leírtakat (én gondolataim),tutira beleteszem, és amiket te is írtál, és tényleg csak finom lehet.:-o Köszönöm, szép hosszú hétvégét kívánok, kellemes nyári meleggel! Éva-Anyóca
mindenkinek sok sikert az elkészítéséhez.
ki lett próbálva. istenien lehetett érezni az ízeket benne. szóval teljes siker így els? nekifutásra.
Köszönöm a receptet! Csináltam egy nagy adagot, már a mélyh?t?ben van. Használtam is pár ételhez. Nagyon jó volt bele! :) Remélem kitart tavaszig vagy nyárig a készletem! :) Petruska
gratula és jó étvágyat hozzá