Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás kuglóf ricottával

Levendulás kuglóf ricottával
Levendulás kuglóf ricottával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer ettem már levendulás süteményt, de kuglóf formában nem láttam még. A ricottától a tészta sokkal krémesebb lett.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A tetejére készíthetünk cukormázat is. Ehhez 100 g porcukrot összekeverünk 2 evőkanál citromlével, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a tojásokkal és a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, citromhéjat, és a késsel enyhén áttört levendulavirágot.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral.
  4. Részletekben a tojásos keverékhez adagoljuk.
  5. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 60 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Ricottás-levendulás kuglóf, ricottás kuglóf levendulavirággal, levendulás kuglóf ricottával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

295
finomliszt 250 g
ricotta 250 g
cukor 150 g
tojás 3 db
vaj 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
levendula 2 db
1 csipet