Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-kókuszos kuglóf

Ananászos-kókuszos kuglóf
Ananászos-kókuszos kuglóf
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors és finom desszertet szerettem volna készíteni az egyik nap. Kuglófra esett a választás, de valami érdekességet akartam bele. Így volt itthon ananász, kókusz, mazsola. Ezekkel "dobtam fel" az átlagos kuglófreceptet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt csepegtessük le, és vágjuk kis kockákra.
  2. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. A cukros margarinhoz hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket, a tejet és a rumot, majd összekeverjük.
  4. Végül beleforgatjuk az ananászkockákat és a mazsolát.
  5. A kuglófformát kizsírozzuk, belisztezzük. Így tesszük bele a masszát. 180 fokon alsó-felső sütésen egy órát sütjük, majd 160 fokon és légkeverésen még fél órát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VeronikaF

Mióta szakács: 2011.11.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-mazsolás kuglóf, ananászos kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

731
margarin 18 dkg
porcukor 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 38 dkg
sütőpor 1 csomag
kókuszreszelék 5 dkg
ananászkonzerv 20 dkg
1 kávéskanál
tej 1 dl
rum 2 ek
mazsola 1 marék
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál