Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás-fahéjas cukkinilekvár

Levendulás-fahéjas cukkinilekvár
Levendulás-fahéjas cukkinilekvár
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkini íze nem érződik külön ki az elkészült lekvárban, viszont nagyon finom citromos, némi levendula és fahéj beütéssel. Palacsintába, süteményekbe nagyon szeretem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk sütemények, palacsinták ízesítésére, de reggelire is kitűnő pl. friss péksüteménnyel vagy éppen kétszersülttel fogyasztva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal távolítsuk el a magokat. Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. A citromokat hámozzuk meg, és a fehér részét teljesen távolítsuk el. (Én olyan citromokat használtam fel, melyeknek a héját pár nappal ezelőtt már lereszeltem. Így a kissé már megszáradt fehér részt szépen le tudtam egyben húzni a gyümölcshúsról.) Ezután vágjuk fel kisebb kockákra, és adjuk hozzá a már lereszelt cukkinihez.
  3. Tegyük fel a tűzre főni, és közben adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a levendulavirágot. Kevergetve főzzük 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
  4. Ezután tegyük vissza a tűzre, és jól forraljuk ki. Amikor már forr, szintén vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt, és egy kézi habverővel pár perc alatt keverjük simára.
  5. Végül az elkészült, forró dzsemet merjük bele az üvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Ezután pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket, majd fordítsuk vissza, és így hagyjuk teljesen kihűlni a lekvárt (dunsztolni nem kel!!!!!).
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 512
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukkinilekvár, fahéjas cukkinilekvár, levendulás cukkinilekvár

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2014-07-21 13:31

Kedves Anci!
Én minden évben főzők néhány üveggel, mert nagyon szeretjük. Nyugodtan próbáld ki, és kérlek írd majd meg, mi a véleményed az elkészült lekvárról.

992
cukkini 1.5 kg
cukor 40 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 2 teáskanál
levendula 20 db
citrom 3 db
dzsemfix 1 csomag