Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikalekvár kulcsarpisti konyhájából

Paprikalekvár kulcsarpisti konyhájából
Paprikalekvár kulcsarpisti konyhájából
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évtizedek óta csinálja édesanyám, és már én is jó pár éve. Fantasztikus ízt ad az ételnek. Balogh Gabi barátom mindig megjelent ilyenkor egy kilós kenyérrel, és zsíros kenyérre pötyögtetve szinte az egészet befalatozta.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Levesekhez, pörköltekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent megmosunk, és vagy ledaráljuk vagy késsel felaprítjuk.
  2. A paprikát besózzuk, és pár órát hagyjuk pihenni.
  3. Egy nagy lábasban olajat hevítünk, és a paprikát a paradicsommal hozzáöntjük. Ne felejtkezzünk el a platniról, mert később odaéghet!
  4. Kb. 2 órát főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk, utána visszatesszük főni, míg a szükséges sűrűséget el nem éri. Ha csípőset, azaz erőset szeretnénk készíteni, akkor természetesen érett csípős paprikát használunk.
  5. Tiszta kis üvegekbe rakjuk, még forrón lezárjuk, és pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Tartósítószer nem kell, mert az olaj feljön a tetejére, és az fogja lezárni.
  6. Levesekhez, pörköltekhez, vajas, zsíros kenyerekhez ajánlom.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 558
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kulcsarpisti

Mióta szakács: 2012.07.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Paprikalekvár, főzött paprikakrém, paprikakrém házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stefm
stefm Mon, 2015-09-28 09:46

Kedves Pisti!

Szeretném elkészíteni a lekvárod, ezzel kapcsolatban merült fel bennem pár kérdés. A paprika súlya tisztítva értendő (magház nélkül)? Vágva vagy darálva érdemesebb készíteni?
Segítséged előre is köszönöm!

Üdv:Marika

476
paprika 5 kg
paradicsom 1 kg
napraforgó olaj 5 dl
0 ízlés szerint