Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás cukkinilekvár koppanyzsofia konyhájából

Levendulás cukkinilekvár koppanyzsofia konyhájából
Levendulás cukkinilekvár koppanyzsofia konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy másik oldalon találtam, de úgy éreztem, meg kell osztanom itt is. Isteni illata van, amikor rotyog össze, és nagyon könnyű, fanyarkás íze lesz, igazi nyári íz. Palacsintába, sütikbe egyaránt finom. (A mennyiségeknél 3 teáskanál szárított levendula kell bele, sajnos csak a db mennyiséget engedte kiválasztani.) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket meghámozzuk, kiszedjük a magokat belőle, és lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. A citromok húsát apróra kockázzuk, és a cukkinivel egy fazékba rakjuk, majd feltesszük főni 10-15 percet.
  2. Főzés közben hozzáadjuk a hozzávalók többi részét (3 teáskanál levendula, fahéj, vaníliás cukor, cukor), egyedül a dzsemfixet nem. Kb. 15 perc főzés után levesszük a tűzről, és egy botmixerrel pürésítjük az egészet, majd visszarakjuk a tűzre addig, hogy forrjon.
  3. Mikor felforrt, levesszük ismét a tűzről, és hozzáöntjük a dzsemfixet. Egy habverő segítségével egyenletesen eldolgozzuk, majd ha megvan, mehet is az üvegekbe (amikor fele adagot készítettünk, kettő kis üveg lett belőle - 2,5 dl, 3,75 dl).
  4. Légmentesen zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé 10 percig kb, majd mehet is a polcra hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 874
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

koppanyzsofia

Mióta szakács: 2015.01.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

cukkinilekvár, különleges lekvár, cukkinilekvár levendulásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

393
cukkini 1.5 kg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 2 teáskanál
levendula 1 db
citrom 2 db
dzsemfix 1 csomag