r
Nosalty Logó

Lerniben sült borsós tarjaszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lerniben sült borsós tarjaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5000 micro
Összesen 1606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük. Ha kész, és kihűlt megpucoljuk, karikákra vágjuk, és egy tepsi aljába lerakosgatjuk őket egymás mellé. Megsózzuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és a krumplira szórjuk.
  3. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat hirtelen fehérre sütjük.
  4. Az innen megmaradt olajat a krumplira öntjük, majd a húsokat ráhelyezzük.
  5. A borsót annyi sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük (én mirelittel dolgoztam).
  6. A lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.
  7. Ezt a masszát folyamatos kevergetés mellett a borsóra öntjük, és 3-4 percig hagyjuk főni, sűrűsödni.
  8. Ha kész, a borsóval beterítjük a hússzeleteket. A maradék tejfölös masszát pedig a krumplira öntjük.
  9. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Nekem kellett 1,5 óra, hogy átpuhuljon a hús, majd még 0,5 órát fólia nélkül hagytam pirosodni.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15280
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Ajánló

A borsót tejszínnel is el lehet készíteni, úgy bizonyára még finomabb. De én tejszín hiányában ezt a változatot választottam, ami szintén finom, és olcsóbb is. A borsó helyettesíthető gombával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap ezt készítettem ebédre. Eredetileg gombás natúrt akartam, de mivel nem kaptam gombát, így jött ez az ötlet. Ízlett a családnak! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?