r
Nosalty Logó

Lekváros, rácsos, kakaós linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Lekváros, rácsos, kakaós linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6355 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    270.1 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953.2 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 6355 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 396 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kakaót és a vaníliás cukrot, egy csipet sóval összedolgozzuk. Ha nem akarna összeállni, 1-2 ek. tejföllel gyúrjuk össze.
  2. A tészta egyharmadát meghagyjuk rácsnak, a többit egy tepsibe (23×37 cm) nyújtjuk.
  3. Megkenjük baracklekvárral, és a megmaradt tésztával berácsozva forró sütőben megsütjük (190 fok).
  4. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és négyzetekre vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8231
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 30.

Receptkategóriák

Lekváros, rácsos, kakaós linzer
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, egyszerű sütemény. Ha nincs kedvem linzert szaggatni, ez az egyszerűbb változata. Gyorsan elkészül.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.