r
Nosalty Logó

Töltött, mikrós mochi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
automatonaliza
Töltött, mikrós mochi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 874 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.9 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szórjuk egy műanyag tálba a rizslisztet, majd lassan adagolva keverjük el a kókusztejjel, hogy csomómentes legyen.
  2. Tegyük hozzá a porcukrot és a csipet sót. És kevergessük, amíg ismét csomómentes nem lesz.
  3. A masszát tegyük be a mikróba, először 2 percre. Vegyük ki, kavarjuk át, és tegyük vissza még 1 percre. Ha esetleg ezután sem kapunk egy összeálló tésztát, akkor tegyük vissza még fél-fél percekre, addig, amíg nem áll össze egy gyúrható, keményebb masszává, amelyből már gombócokat gyúrhatunk.
  4. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd gyúrjuk meg, nyújtsuk ki, és püföljük meg alaposan egy gyúródeszkán. A nyújtást és püfölést ismételhetjük is, amíg úgy nem érezzük, hogy a massza elég ruganyos lesz.
  5. Vegyünk egy nagyobb darabot a tésztából a tenyerünkbe, nyújtsuk ki laposra az ujjainkkal, és egy lapos teáskanálnyi töltelékkel - lekvárral - tegyünk a tészta közebébe, majd formázzuk gombóccá, mintha csak lekváros gombócot formáznánk. (Egy gombóc kb. 3-4 cm átmérőjű.)
  6. Az így elkészült gombócot forgassuk meg egy tálkába kikészített fél bögre kukoricakeményítőben. Ezután helyezzük úgy egy tálcára, hogy egy nagyon picit megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel, amitől a gombóc kicsit lapossá válik.
  7. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg el nem fogy a tészta.
  8. A kész gombócokat pihentessük kb. 30 percig tálalás előtt hűvös helyen. Ezután máris tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 70327
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Ajánló

Tea mellé, ebéd után, egy jó beszélgetéshez, buliba különlegességnek, vagy ajándékba is kiváló. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptkategóriák

Töltött, mikrós mochi
automatonaliza 2 recept

Szerettem volna végre egy olyan mochit készíteni, amely ízében közel áll ahhoz, amit a japán rendezvényeken kapni, és lehetőleg töltelékkel készüljön. Ennek megfelelően ötvöztem a már neten terjengő sütőben süthető, valamint a mikrós recepteket. Az én mochikóm azonban távol áll a tradicionálistól, mivel gluténmentes rizslisztből készül, de így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tölteléknek én szilvalekvárt használtam, mivel a adzuki - vörösbab - pasztához ízében némileg közel áll. Mivel azonban a mochik töltelékeinek változatossága nagyjából a csillagos eget is betöltenék, így bármilyen tölteléket készíthetsz bele, amely körülbelül lekvár állagú. A receptemet azoknak ajánlom, akik szeretnek japán rendezvényeken ilyen finomságot enni, és elkészítenének egyszerűen egy ahhoz hasonlót házilag. :)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Figyelem, a mochi fogyasztás veszélyes, olvassatok utána mennyi japán hal meg évente Mochi fogyasztás miatt, azért mert nagyon nehezen rágható, kiss falatokra kell vágni és úgy szabad enni és senki ne lásson neki egyedül az étel elfogyasztásának!!

Törölt felhasználó

H

Törölt felhasználó

:DDD ez jó. A mochiba akkor haltak meg ha ittak és egészben akarták lenyelni az ételt... nem kell a rémhírekt?l megijedni bármit félre lehet nyelni, és ha zavar, hogy ragad, kárpótol az íze. Egyébként azt hiszem kilencen haltak meg?

zsolttulit48

nem kemenyedik meg akarennyit is mikrozom!!Meg ha teszek hozza rizslisztet akkor sem!!!

Fonott Kalács

Sajnos nekem sosem sikerült kochit csinálnom, teljesen mindegy, milyen recepttel próbálkoztam. Van egy olyan sejtésem, hogy az a rizsliszt, amit Magyarországon lehet kapni, más, mint amit Japánban. Tuti van valami oka, mert ezzel egy gyurmaszer?, egyáltalán nem nyúlós, inkább morzsálódós pasztát kapunk. Kár érte, mert jó lenne itthon is csinálni, de legalább néhány ázsiai étteremben lehet kapni készen eredetit, és nagyon finom.

morsolyam

Szia! A recepthez - gondolom - az ún. ragacsos (glutinous) rizsliszt szükséges, de szerencsére már Magyarországon is lehet kapni ilyesmit, f?leg a távol-keleti cuccokat árusító webáruházakat érdemes átböngészni ez ügyben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek