Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött, mikrós mochi

Töltött, mikrós mochi
Töltött, mikrós mochi
28 perc / előkészület: 25 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna végre egy olyan mochit készíteni, amely ízében közel áll ahhoz, amit a japán rendezvényeken kapni, és lehetőleg töltelékkel készüljön. Ennek megfelelően ötvöztem a már neten terjengő sütőben süthető, valamint a mikrós recepteket.

Az én mochikóm azonban távol áll a tradicionálistól, mivel gluténmentes rizslisztből készül, de így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tölteléknek én szilvalekvárt használtam, mivel a adzuki - vörösbab - pasztához ízében némileg közel áll. Mivel azonban a mochik töltelékeinek változatossága nagyjából a csillagos eget is betöltenék, így bármilyen tölteléket készíthetsz bele, amely körülbelül lekvár állagú.

A receptemet azoknak ajánlom, akik szeretnek japán rendezvényeken ilyen finomságot enni, és elkészítenének egyszerűen egy ahhoz hasonlót házilag. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea mellé, ebéd után, egy jó beszélgetéshez, buliba különlegességnek, vagy ajándékba is kiváló. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szórjuk egy műanyag tálba a rizslisztet, majd lassan adagolva keverjük el a kókusztejjel, hogy csomómentes legyen.
  2. Tegyük hozzá a porcukrot és a csipet sót. És kevergessük, amíg ismét csomómentes nem lesz.
  3. A masszát tegyük be a mikróba, először 2 percre. Vegyük ki, kavarjuk át, és tegyük vissza még 1 percre. Ha esetleg ezután sem kapunk egy összeálló tésztát, akkor tegyük vissza még fél-fél percekre, addig, amíg nem áll össze egy gyúrható, keményebb masszává, amelyből már gombócokat gyúrhatunk.
  4. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd gyúrjuk meg, nyújtsuk ki, és püföljük meg alaposan egy gyúródeszkán. A nyújtást és püfölést ismételhetjük is, amíg úgy nem érezzük, hogy a massza elég ruganyos lesz.
  5. Vegyünk egy nagyobb darabot a tésztából a tenyerünkbe, nyújtsuk ki laposra az ujjainkkal, és egy lapos teáskanálnyi töltelékkel - lekvárral - tegyünk a tészta közebébe, majd formázzuk gombóccá, mintha csak lekváros gombócot formáznánk. (Egy gombóc kb. 3-4 cm átmérőjű.)
  6. Az így elkészült gombócot forgassuk meg egy tálkába kikészített fél bögre kukoricakeményítőben. Ezután helyezzük úgy egy tálcára, hogy egy nagyon picit megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel, amitől a gombóc kicsit lapossá válik.
  7. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg el nem fogy a tészta.
  8. A kész gombócokat pihentessük kb. 30 percig tálalás előtt hűvös helyen. Ezután máris tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 26 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

automatonaliza

Mióta szakács: 2012.06.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mocsi, mochi, japán édesség, japán süti, japán sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cici00
Cici00 Thu, 2018-07-05 14:56

:DDD ez jó. A mochiba akkor haltak meg ha ittak és egészben akarták lenyelni az ételt... nem kell a rémhírektől megijedni bármit félre lehet nyelni, és ha zavar, hogy ragad, kárpótol az íze. Egyébként azt hiszem kilencen haltak meg?

Mirosu678
Mirosu678 Thu, 2018-05-10 12:44

Figyelem, a mochi fogyasztás veszélyes, olvassatok utána mennyi japán hal meg évente Mochi fogyasztás miatt, azért mert nagyon nehezen rágható, kiss falatokra kell vágni és úgy szabad enni és senki ne lásson neki egyedül az étel elfogyasztásának!!

874
rizsliszt 2 bögre
kókusztej 4 dl
porcukor 1.5 bögre
1 késhegynyi
kukoricakeményítő 0.5 bögre
lekvár/ dzsem 10 dkg