r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás márványtorta

NS
Kakaós-vaníliás márványtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

372
Kalória
6.1g
Fehérje
43g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
21.2g
Víz
120.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A vajat és a cukrot jó habosra keverjük.
  2. 4 tojást egy tálban összekeverjük a vaníliaaromával.
  3. A vajhoz adjuk a tojásokat 3-4 adagban.
  4. Beletesszük a lisztet, amit előzőleg a sütőporral elkevertünk. Innentől kezdve gyorsan dolgozunk, mert a sütőpor már nedves anyagokkal érintkezett.
  5. A tejet beleöntjük.
  6. A tésztát elfelezzük. Egyik felébe kakaóport szórunk.
  7. 20 cm-es sütőformába öntjük a masszát (a formát sütőpapírral béleljük és olajjal lekenjük előtte!), következőképpen: felváltva tesszük a tortaformába, 1 evőkanál kakaós, majd egy kanál vaníliás massza (amíg a massza el nem fogy), lehetőleg minél változatosabban elhelyezve a tortaformában. Végül egy süteményes villa végével csíkokat húzunk benne (átlósan, keresztbe, össze-vissza), hogy szép márványos legyen. (Ne csak a tetején húzkodjuk össze a tésztát, nyomjuk le a villa végét bátran a tortaforma aljáig.)
  8. 180 fokon /gázsütő 4-es fokozat/ 45 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

Az "Ide süss" című műsorban láttam a Tv paprikán és egyből nekiláttam :). Az eddigi leggyorsabban elkészíthető tortaformában sült sütemény, amit eddig próbáltam, nagyon egyszerű és pik-pak elkészíthető, ugyanakkor látványban és ízben is igen gazdag.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek