r
Nosalty Logó

Csirkemájas őzgerinc

Salamon Csilla
Csirkemájas őzgerinc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
47.6g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
194.8g
Víz
718.3g
Koleszterin
270mg
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2823 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4376 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8541.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1547 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    3256 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    779.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3082 micro
  • Kolin:
    1689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17505 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 2823 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Csirkemájat megpucoljuk, feldaraboljuk, ízlés szerint sózzuk, és olajon megsütjük.
  2. Lisztet tejföllel, tojással és a sajttal simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Májat összekeverjük a sajtos masszával.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszalonnával, beleöntjük a masszát, kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, majd sütőben készre sütjük.
  5. Miután megsült, kicsit hűtjük, kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan elkészülő finomság. Bár, aki szereti a csirkemájat:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...