r
Nosalty Logó

Lecsós-grillzöldséges galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Lecsós-grillzöldséges galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 891 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 1782 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 106 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3090 micro
  • β-crypt
    739 micro
  • Likopin
    1904 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 891 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    789 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    1479 micro
  • Likopin
    3808 micro
  • Lut-zea
    3831 micro
Összesen 1782 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót, a kozkázott hideg vegán vajat egy késes aprítóban pár forgatással összedolgozzuk, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet, és ezzel is tovább forgatjuk. Meglehet, hogy több vagy kevesebb víz kell hozzá, figyeljük a tészta állagát ne legyen túl vizes. A tésztát még ebben a kis morzsás állapotában egy munkafelületre borítjuk, és kézzel golyóba gyúrjuk. Így tesszük hűtőbe, ameddig a zöldségeket elkészítjük. Vegyük ki egy 5-10 perccel korábban, mielőtt nyújtanánk!
  2. A tésztát még ebben a kis morzsás állapotában egy munkafelületre borítjuk, és kézzel golyóba gyúrjuk. Így tesszük hűtőbe, ameddig a zöldségeket elkészítjük. Vegyük ki egy 5-10 perccel korábban, mielőtt nyújtanánk!

Az alapszószhoz

  1. A kockázott hagymát, paradicsomot és paprikát egy kevés olívaolajon sóval, borssal összepirítjuk, hogy egy kicsit veszítsenek a nedvességükből, a végén egy kevés füstölt fűszerpaprikával elkeverjük, majd összeturmixoljuk és hűlni tesszük.

A grillzöldségekhez

  1. A tisztított zöldségeket kisebb darabokba vágjuk, egy tálban olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal, zöldfűszerekkel összeforgatjuk, és grillserpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk. Nem kell teljesen átsütni őket, a sütő majd elvégzi ezt a feladatot.

A galette összeállításához és a tálaláshoz

  1. A tésztát két sütőpapír között kb. 25-27 cm-es körré nyújtjuk, folyamatosan forgatjuk, és ha kell a széleit kézzel egyengetjük. A felső papírt lehúzzuk.
  2. A tészta közepébe kenjük a szószt úgy hogy a szélétől egy-két centire már ne legyen szószos. A zöldségeket körkörösen ráhelyezzük a szószra.
  3. A tészta széleit vagy a sütőpapír segítségével, vagy egy tésztavágó alácsúsztatásával körben felhajtogatjuk.
  4. A tészta széleit megkenjük olívaolajjal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni.
  5. Salátát adhatunk mellé, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 236
  • Össznézettség: 1329
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Ajánló

Hétvégi reggelire, uzsonnára, gyors és nagyszerű meglepetést lehet vele okozni a szeretteinknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sós galette receptet egyik nap megálmodtam és másnap elkészítettem. Nem először ettük az biztos, mennyei lett! Ajánlom kipróbálásra!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!