r
Nosalty Logó

Lecsó 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Lecsó 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 524 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    669 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 2092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    420 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A zöldpaprikák csumáját eltávolítjuk, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és 2/3 részét vékonyan felszeleteljük , a többit apróra felkockázzuk és az egészet a zsíron üvegesre dinszteljük kb 10 perc alatt.
  3. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk, az így nyert szalonnazsírt is rászűrjük a hagymára (a szalonnapörcöt nem tesszük bele).
  4. A hagymához adjuk a felszeletelt zöldpaprikát és 10 percig tovább dinszteljük.
  5. A paradicsomot cikkekre vágjuk és hozzáadjuk a lecsóhoz. Rászórjuk a sót és az őrölt paprikát, felöntjük 2 dl vízzel és további kb 25 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 320 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13408
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 16.

Ajánló

Nálunk a lecsó mellé mindig adunk garnírungként pirított tarhonyát (készítése: 35 dkg tarhonya 1 dl olajon világos barnára pirítva, majd vízzel felöntve 1 tk sóval ízesítve puhára, de gurulósra főzve). Aki nem szereti  a tarhonyát, párolt rizst is készíthet hozzá. Egy pohár hideg sör jól esik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a közkedvelt nyári ételt mindenki kicsit másképp készíti és általában a saját változatára esküszik. A mi családunk enyhén csípősen szereti, ezért  1-2 hegyes-erős zöldpaprikát is szoktam beletenni, valamint szegedi lévén, őrölt pirospaprikával is fűszerezem. Ennek a lecsónak sűrű, de sok szaftja van. A pirított tarhonya, mint garnírung nem maradhat el mellőle, de soha sem belefőzve.  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!