r
Nosalty Logó

Laskagomba panírbundában kisvendéglő módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbert
Laskagomba panírbundában kisvendéglő módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 1240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 2477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 1240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4195 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3882 micro
Összesen 2477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Elkészítés

A gombához

  1. A gombát sózzuk, borsozzuk, és a közismert módon bepanírozzuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd néhány percre félrerakjuk.
  2. A gombafejeket mindkét oldalon ropogósra sütjük, majd szalvétára rakjuk, és az olajat alaposan lecsöpögtetjük róla.
  3. A még forró kész gombafejeket a tányérra rakjuk, és megszórjuk reszelt sajttal.

A körethez

  1. Kicsi olajon megpirítjuk a rizst, majd néhány perc múlva hozzáadunk kétszer annyi vizet, mint amennyi a száraz rizs volt. (Pl.: Egy bögre rizshez két bögre vizet.)
  2. Hozzáadjuk a zöldborsószemeket, és lefedve készre főzzük a rizst. (Ízlés szerint lehet egy kis gyömbérport hozzáadni.)
  3. A krumplit a speciális krumplivágóval "körbe-körbe", vagy ennek hiányában uborkareszelővel 1-2 mm-re karikákra vágjuk, majd bő olajban pirosra sütjük. Ha kész, alaposan lecsöpögtetjük, és tálaljuk.
  4. A frissen főtt kukoricacsőről késsel levágjuk a kukoricaszemeket, és a kész zöldborsós rizshez öntjük, majd néhányszor elkeverjük azzal.
  5. A kész rizi-bizit pudingformába vagy bögrébe szedjük, majd azt a tányérra fordítva tálaljuk a köretet.
  6. A fogás tetejére frissen felaprított petrezselymet szórunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 55609
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

A kisvendéglőkben mindig kis üveges ásványvizet vagy üdítőt ajánlottak mellé, amelybe 2-3 mm vastag citromkarikát raktak. (Esetleg szívószálat.)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Laskagomba panírbundában kisvendéglő módra
Norbert 2 recept

Gyermekkoromban imádtam kisvendéglőkbe járni, ahol mindig örömmel fogyasztottam a minden gyermek által oly kedvelt, panírozott - ha úgy tetszik rántott - frissensülteket. Habár ezek legtöbbjét nagyon egyszerű otthon is elkészíteni, mégis kellemes nosztalgiával gondolok vissza ezekre az alkalmakra. Valahogy a nyolcvanas, kilencvenes évek kisvendéglőinek volt egy kellemes és egyedi légköre, amely mára csak igen kevés helyen található meg. Nem túl komplikált étlap, kedves közvetlen kiszolgálás, fogpiszkálótartóval ellátott és nem túl míves só- és borstartó, lágy, a dohányzórészből átszivárgó dohányfüst, csapóajtóval vagy műanyag szalagfüggönnyel elválasztott konyharész, ahonnan legtöbbször kihallatszott a klopfolás zaja, és természetesen a nélkülözhetetlen konyharuha, amellyel a pincér egy nem túl elegáns, de annál lazább mozdulattal csapdosva eltávolította a morzsaszemeket a vendégek asztaláról. A fenti recept különlegessége nem a hozzávalók kiválasztásában vagy az elkészítés módjában van, hanem a tálalásban. Az egyszerű fehér tányér, a bundára szórt reszelt sajt, a puding- vagy bögreformával megformázott rizi-bizi köret és a speciális krumplivágóval vagy uborkaszeletelővel előkészített sült krumpli mind-mind hozzátartozott a korábbi kisvendéglők "gasztronómiai eszköztárához". A recept elkészítése már olyan egyszerű, hogy szinte szót sem érdemelne. Viszont a tálalásnak köszönhetően mindenki elkalandozhat egy kicsit a magyar kisvendéglők múltjába. Remélem, minél többen fognak kedvet kapni egy kis nosztalgiázásra...

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek