Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kráter szelet ahogy Niki készíti

Kráter szelet ahogy Niki készíti
Kráter szelet ahogy Niki készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

  • Kráter szelet egy nagyon finom süti.:))

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pudingot készítjük el hagyományos módon, és jól kihűtjük. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és a már kihűlt pudingot evőkanalanként rászaggatjuk.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült kihűtjük, felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 241
össznézettség: 40 510
elküldve: 28
receptkönyvben: 418
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

boci süti, tarka szelet, pudingos kocka

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ERACICA
ERACICA Wed, 2013-10-23 13:57

Szia! a puding készítésével kapcsolatban nekem is lenne észrevételem.A tej mennyisége tuti, hogy annyi?

szimba1
szimba1 Wed, 2013-10-23 13:15

8 dl tej nem megfelelő mennyiség az egy csomag pudingporhoz. Ez elírás lehet. Vagy a pudingpor 2 csomag lenne?
Most megyek, és ki is próbálom. De én csak egy csomag pudingporral, és 4 dl teljjel készítem.

szimba1
szimba1 Wed, 2013-10-23 13:13

Szerintem a 8 dl tej elírás lehet, ugyanis ennyi tejben nem lehet egy csomag pudingport felfőzni úgy, hogy az megfelelő sűrűségű legyen. Vagy 2 csomag a pudingpor ehhez a mennyiségű tejhez, vagy csak fele mennyiség a tej.Inkább az utóbbira gondolok.
D

timi8991
timi8991 Sat, 2013-09-07 17:48

Kedves Niki!

Nekem a 8dl tejből nem igazán pudingom lett, ez inkább sodó.Mit rontottam el? Kérlek segíts! Köszi: Timi

timi8991
timi8991 Sat, 2013-09-07 17:46

Kedves Niki!

A 8dl tejből nekem nem igazán pudingom lett, hát ez inkább sodó. Mit rontottam el?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-08-05 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kmary2
kmary2 Sun, 2013-08-04 14:27

Húúú ez nagyon tetszik, tuti megcsinálom jövőhéten!!!

torpi
torpi Fri, 2013-08-02 08:20

Kedves Niki! Bocsi de lehet nem jol olvasom: a feherjet amit felversz hova teszed, mert valahogy a leirasbol kimaradt?

Niki44
Niki44 / Niki44 Fri, 2013-08-02 10:22

Torpi!
Köszönöm észrevételed, orvosoltam a problémát. A habot a legvégén forgatjuk bele óvatosan. :)

657
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
tej 8 dl
epres pudingpor 2 tasak
cukor 2 dkg