Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-borsos csirkeszárny

Sós-borsos csirkeszárny
Sós-borsos csirkeszárny
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke sokszor igen mellőzött részének elkészítésére egy jól bevált recept Nigellától. Mióta kipróbáltam ezt a pácot, szárnyat csak így készítek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mozsárban összezúzzuk a sót és borsot, majd a fokhagymát hozzáadva pasztát készítünk. Végül jöhet bele az olívaolaj és citromlé.
  2. A szárnyakat egy jól záródó műanyag dobozba tesszük, ráöntjük a páclevet, rátesszük a tetejét és jól összerázzuk az egészet.
  3. Hűtőbe rakjuk legalább 1 éjszakára vagy 1 egész napra. (Időnként jól megrázogatjuk a dobozt.)
  4. Páclével együtt öntjük a tepsibe a szárnyakat, 220 fokon 40 percig sütjük, félidőben megforgatjuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkeszárny

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koncsek Noémi
talismantra / Koncsek Noémi Mon, 2013-08-12 15:06

Kedves Mignon! Megmondanád, hogy milyen köret van a sós-borsos csirkeszárny mellett? (spenót, cékla....???) Köszi: Talismantra

vandre74
Vandre / vandre74 Fri, 2012-06-22 20:54

Szia!!
Elolvasva a receptedet meg a story leírásodat a Nigellától szóra rákattintottam egy angol oldal jött be és egy trója is ráment a gépemre ,sajnos jeleztea számítógépem,szerintem törüld ki azt a szót,nehogy másis úgyjárjon ,ahogy én..

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-06-23 16:50

Szia!
Köszi a jelzést! Sajnos soha nem lehet tudni, hogy mikor kattintunk vírusos oldalra.. :( a Nigella szót nem tudom kivenni, a szerkesztők linkelték be hozzá, hogy automatikusan az oldalára irányítson innen ez a szó. Viszont jó hír, hogy valószínűleg nem a nigella.com volt vírusos, mert megnézettem szakmabelivel és rendben van az oldala, veszélytelen.
Szép napot neked, üdvözöllek:
Mignon

482
2 ek
fokhagyma 4 gerezd
rózsabors 2 ek
olívaolaj 60 ml
citromlé 2 ek
csirkeszárny 1 kg