Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkusszal töltött gomba

Kuszkusszal töltött gomba
Kuszkusszal töltött gomba
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is. Nálam most egy különc verzió került az asztalra, töltelékként a kuszkuszt és a gomba "leeső" szárrészét használtam.
Az a mesés ebben az ételben, hogy számtalan verzió, fűszerezés kipróbálására alkalmas.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kuszkusz vizébe lehet tenni keleties, vagy mediterrán jellegű fűszereket is.
Ételízesítő helyett forró alaplével is felönthetjük a kuszkuszt.
A kuszkuszos töltelékbe is lehet tenni reszelt sajtot.
Amennyiben a kuszkusz megpuhult és nem szívta fel az összes, ráöntött vizet, akkor óvatosan öntsük le a maradék vizet, mert másképp nehezen fogja össze a tojás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk vizet a kuszkusznak, kevés sóval és borssal, amikor lobogva forr, zárjuk el a lángot az edény alatt és óvatosan öntsünk a kuszkuszra annyi vizet, hogy bőven ellepje, majd keverjük át és fedjük le.
  2. Tisztítsuk meg a gombát, a szárait emeljük ki és szintén tisztítsuk meg.
  3. A gombakalapokat fektessük egy olívaolajjal enyhén meglocsolt hőálló tálra, vagy tepsire (ha túl gömbölyű a gombafej, vágjuk 1-2 milliméter mélyen vízszintes felületet a gömb részben).
  4. A szárakat (és a gömb részről esetlegesen levágott karikát) szeljük apróra.
  5. Hűtsük ki a kuszkusz és keverjük hozzá a gombát, valamint a tojást.
  6. Halmozzuk a tojásos, gombás kuszkuszt egyenlő arányban a gomba tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. 180 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) süssük meg a gombát (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a gomba megsült-e).
  8. Tálaláskor szórjuk meg további reszelt sajttal.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 182
elküldve: 3
receptkönyvben: 325
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kuszkusz gombába töltve, gomba kuszkusszal töltve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2017-01-18 09:27

Legjobbkor jött ez a recept; szép nagy gombafejeket vásároltam tegnap, és sajnáltam őket pörkölt céljára összekaszabolni. :) A hozzászólásokat olvasva és azokból (is) ötleteket merítve egy kis dinsztelt hagymával turbóztam fel a kuszkuszt. Nagyon finom lett, köszönöm.

plutyka
plutyka Sat, 2012-09-01 12:17

Megcsináltam, finom lett.
Bár nem kuszkusz, hanem zöldséges bulgur lett a töltelék. (hagymát dinszteltem és az apritott gombaszárakat meg reszelt sárgarépát tettem még bele, átsütöttem, aztán a bulgurhoz kevertem (azt ugyanugy kell késziteni, mint a kuszkuszt).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 12:12

Kedves Receptműves!

Az előbb véletlenül a főoldaladra írtam a hozzászólást :)
Lényeg, hogy ez a recepted nagyon tetszik, mai ebéd ez lesz.
Köszönöm a receptet!

355
csiperkegomba 50 dkg
kuszkusz 20 dkg
ételízesítő 1 ek
tojás 1 db
sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek