r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 3852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 371 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 3852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

  • 1 ek vaj (olvasztott, a tekercsekhez)
  • 3 ek cukor (kristály, ízlés szerint)
  • 10 dkg dió (darált, vagy kókuszreszelék ízlés szerint/)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépbe tesszük a tészta hozzávalóit a megfelelő sorrendben, és elindítjuk a dagasztás programot. (Nálam ez 1 óra 30 perc.)
  2. Amíg a gép dolgozik, előkészületként a papírtekercseket /ebből az adagból nálam 4 tekercs/ bevonjuk alufóliával, kívül és belül is.
  3. Miután a gépben elkészült a tészta, lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokat vágunk.
  4. A már előre bevont tekercseket olvasztott vajjal lekenjük, és jöhetnek rá a csíkok spirál alakban, úgy, hogy egy kis réteg az előzőt mindig fedje. Végül vizes ecsettel lekenjük a tésztát, és megforgatjuk cukorban -ill. ízlés szerint, ahogy fent is írtam akár diós vagy fahéjas cukorban.
  5. Kivajazott tepsibe állítjuk a kalácsokat, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35564
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házilag, alufóliával bevont papírtörlő tekercsek használatával készült kürtöskalács. Ízletes, foszlós, de természetesen ahány ház, annyi szokás. Nekem ez vált be :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt ki kell próbálnom!

Törölt felhasználó

Szia! Ez tetszik ez a recept, csak azt az egyet nem értem, hogy a papírtörl? gurigáját, hogy vonom be bel?lr?l alufóliával és végül, hogy minek vonom be bel?lr?l? Kívülr?l még értem... Köszi: Nóri

Törölt felhasználó

Szia hnora82 Igazából én azért vontam be belülr?l és kív?lr?l is mert biztosra mentem, de sztem elég lenne lehet csupán kív?lr?l is. Ja meg nekem is így mondták:) Alufóliából csináltam egy kisebb hengert amit óvatosan beletettem a hengerbe.. Sok sikert! Üdv.monap79

Törölt felhasználó

Gratulálok hozzá!Nagyon szép lett!:)

Törölt felhasználó

köszönöm szépen

andrea0223

Köszönöm a receptet,megcsináltam és a kisfiam azt mondta ilyen finomat még sosem evett,mpedig imádja a kürtöskalácsot!!"Anyáé a legfinomabb"Hála neked!

Törölt felhasználó

Andrea, nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt :)

Törölt felhasználó

.. és akinek nincs kenyérsüt?je??? :( ezer éve nem ettem már kürtöskalácsot , nagyon tuti, hogy ilyen recepteket is lehet találni :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Használjátok egyszer?en a nagyméret? /félliteres!/ dobozos üdít?, vagy sör dobozát!!! Szebb, és formásabb lesz.a kalácsotok..!!! Jó sütést f?zést Mindenkinek...!!!

Törölt felhasználó

Szera, köszönjük a tanácsot, bár ?szintén szólva én szívesebben tekerem egy natúr "bármire", mint egy festékkel ellátott dobozra. Attól kicsit félnék.

zsuzsi965

Ez nagyon szupi!

Törölt felhasználó

tecik ez a recept

Törölt felhasználó

Kedves monap79 ! Szerineted az alufólia mennyire "nem veszélyes"??? Az mennyire "natúr"??? Egyébként ezek a dobozok lekaparhatattlanok...próbáld meg...!!! Hidd el évek óta azzal csinálom, és gyönyör?szép formát ad a kalácsnak, és ráadásul eredetire sül a belseje is! Azonkívül simán lecsúszik róla a süti a süté végén, és ami nem elhanyagolható állva sütheted, tehát egyenletesebb is... Van tapasztalatom...és nem is egyedi az ötletem.

Törölt felhasználó

Kedves Szera! Semmi kedvem vitatkozni, én ehhez ragaszkodok ,te ahhoz. Az olvasók pedig döntsék el melyik megoldás a jobb nekik.Nekem is van tapasztalatom, akármennyire hihetetlen. A több emeletes tortától kezdve, lángosig bármint és napi szinten sütök. A fondantot saját kez?leg csinálom a tortákhoz, S?regit?l rendszeresen rendelek a kelt tésztás tudományom meg anyukámtól örököltem. Én is állítva sütöttem, ha olvastad a leírást írtam is,simán lecsúsztattam , tökéletes volt. Szintén hidd el nem egyedül én ragaszkodok ehhez a megoldáshoz. Én nem az alufóliára gondoltam, hanem magára a dobozra, hiszen a doboz a festékkel ellátott nem az alufólia. De tényleg semmi kedvem vitázni, mindenki csinálja úgy, ahogy neki a legjobb. Egyébként pedig elhiszem neked, hogy a te megoldásod is jó, de azért én maradok az általam beváltnál.

Törölt felhasználó

Kedves monap79 ! Teljesen félreolvastad az üzenetemet, és félreértettél... Azonkív?l profi kürtöskalácsos és gyrosos vagyok... Csak megemlíteném... "4. A már el?re bevont tekercseket"... de ez nem vitatéma... Én nem csinálok ebb?l presztízskérdést...mindenki csinálja ahogy szeretné....!!! Mindenkinek jó sütést-f?zést...és szép nyári - ?szi napokat...

Zúza

Akinek egyik módszer sem tetszik, készítse lefelé fordított ?zgerinc formán. Csak semmi pánik, egyszer?en szlalom alakzatban kell végigvezetni rajta a tésztát. Így nyilván nem lesz henger alakú a végeredmény, de kit érdekel a kinézet, ha 2 perc múlva csak a morzsáit lehet fellelni. :o) Egyébként én is fóliás megoldással készíteném, abban legalább nincs festékanyag, ami ki tudja mit "csinál" 200 fokon.

Wendy

Kedves Monap79, Nekem szuper lett, úgy, ahogy írtad! Gyerk?cökkel készítettük, még a szomszéd srácok is ezt ezt ették. Nagyon jó kis délutáni gyerkeprogram volt az alufóliás tekercsek elkészítése, majd a fahéjas cukorba mártogatás. Nekünk is tutira szépen lejött a formáról a süti és mi is állítva sütöttük, úgy ahogy írtad. Köszi szépen a receptet, irtó jó ötlet, máskor is megsütjük!!! Wendy

Törölt felhasználó

Kedves Wendy! Nagyon örülök, hogy ilyen sikeres volt a recept :) A gyerekek a legjobb értékel?k :) További szép estét kívánok! Mónika

Törölt felhasználó

Sziasztok! Jó a technika és a recept is.Én csak azt szeretném tudni,miért maradt darabokban rajta a cukor?Nem olvadt rá a tésztára .Vajon mi lehet az oka??? Sütnék ismét,de ez elveszi a kedvemet t?le.

Törölt felhasználó

Kedves Erika! Szeretnék segíteni neked, de nem tudom mi lehet a gond. Lehet a süt? h?foka a nem megfelel?? Minden süt? másképpen süt és talán ez is probléma lehet. Mónika

Törölt felhasználó

szia, szerintem probald ki mas cukorral mert az lehet a gond. nem vagyok szakerto, csak en is tapasztaltam, h lehet kulombozo. de ha ugygondolod h maskor konnyebben karamelizalodik, akkor lehet h mas volt a problema, pl. hofok. minden jot.

Törölt felhasználó

Nekünk sem olvadt rá az összes cukor, volt hogy darabokban volt rajta, de ez az ízén mit sem változtat, illetve mi így is szeretjük :-) Wendy

Törölt felhasználó

GRATULA GRATULA ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, A RECEPT TÖKÉLETES. MA MEG SÜTÖTTEM HATALMAS SIKERT ARATOTT . BÁR KICSIT FÉLTEM T?LE DE NAGYON EGYSZER? . MÉG EGYSZER GRATULA........................................

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek