r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 3852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 371 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 964 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 3852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

  • 1 ek vaj (olvasztott, a tekercsekhez)
  • 3 ek cukor (kristály, ízlés szerint)
  • 10 dkg dió (darált, vagy kókuszreszelék ízlés szerint/)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépbe tesszük a tészta hozzávalóit a megfelelő sorrendben, és elindítjuk a dagasztás programot. (Nálam ez 1 óra 30 perc.)
  2. Amíg a gép dolgozik, előkészületként a papírtekercseket /ebből az adagból nálam 4 tekercs/ bevonjuk alufóliával, kívül és belül is.
  3. Miután a gépben elkészült a tészta, lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokat vágunk.
  4. A már előre bevont tekercseket olvasztott vajjal lekenjük, és jöhetnek rá a csíkok spirál alakban, úgy, hogy egy kis réteg az előzőt mindig fedje. Végül vizes ecsettel lekenjük a tésztát, és megforgatjuk cukorban -ill. ízlés szerint, ahogy fent is írtam akár diós vagy fahéjas cukorban.
  5. Kivajazott tepsibe állítjuk a kalácsokat, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36100
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házilag, alufóliával bevont papírtörlő tekercsek használatával készült kürtöskalács. Ízletes, foszlós, de természetesen ahány ház, annyi szokás. Nekem ez vált be :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!