r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 5. - sütőben sült mini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Kürtőskalács 5. - sütőben sült mini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 2884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 288 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, a porcukrot, az olvasztott vajat/margarint, a felvert tojásokat és a felfutatott élesztőt összegyúrjuk/dagasztjuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, és a kezünkhöz sem ragad, akkor meleg helyre tesszük, letakarjuk, és hagyjuk kelni 30 percet.
  3. Amíg kel a tészta, a habroló formákat betekerjük aloballal (könnyebb lehúzni róla a tésztát, amikor megsült, "és még mosogatni sem kell.")
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, és szétsodorjuk 0,5 cm vastagra, és 3 cm széles csíkokat vágunk belőle. Erősen rátekerjük a formára úgy, hogy érintsék egymást (nem kell fednie).
  5. A feltekert mini kürtőskalácsokat megkenjük olajjal, és megforgatjuk fahéjas cukorban/cukros kakaóban/cukros dióban (ki mit szeretne, vagy csak símán kristálycukorban).
  6. Kiolajozott tepsibe rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütöbe tesszük sülni.
  7. Amikor megsült, még melegen lehúzkáljuk a formáról, és ha szükséges, és szeretnénk még egyszer megforgathatjuk a szóratban. Ebből az adagból 20-22 db jön ki a formák nagyságától függően (nagyobb vagy kisebb).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 68848
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én imádom a kürtöskalácsot, de mivel elég drága, így minden nap nem lehet megvenni (egy nem elég, és ha többet akar az ember, az meg már drága). Így elkezdtem keresgélni a neten kürtöskalács (trdelníky) után. És lőn csoda az egyik szlovák weboldalon ráleltem erre a jópofa változatára. Mert hát ugye házilag elég nehéz (bonyolult) ezt a kalácsot elkészíteni. Már nagyon sokszor nekifogtam, hogy megsütöm, de annál a pontnál, amikor azt írta a recept "tekerjük fel a kürtöskalács formára", hát bizony megrekedtem, mivel nekem ilyenem bizony nincs. És fogalmam sem volt, hogy hol is lehetne ilyet venni. Dédanyáink korában még létezett ilyesmi, de a mai modern világban nem nagyon lehet kapni, legfeljebb valamilyen turkálóban vagy régiségboltban. Úgyhogy ez a fajta elkészítési mód nagyon ügyes és praktikus, mert több kicsi kürtöskalácsom lett, és a lényeg, hogy mindenki ízlésének megfelelően (kakaós a fiam, diós a férjem és a fahéjas az én kedvencem). Így mindenki elégedett.

Hozzászólások

pazipa

A 3. pontban a forma megkenése olajjal akar lenni, vagy valami más?

Zúza

alobal = alufólia :)

Maria.

Szia pazipa! A formákat nem kenjük meg semmivel csak alufóliával (aloballal) betekerjük.Így nem ragad a formára a tészta és még mosogatni sem kell a sütés után a formákat. Maria

Törölt felhasználó

Nekem apukám fa megmunkáló hobbiból és ? csinált nekem ijen formát amit méjeb tepsi széleire rátéve tudok sütni.Akinek nincsen ijen formája az bevonhat üres sörös dobozt vagy pedig papírtörölköz? rolnit alufóliába és ere tekerheti rá a tésztát.

Törölt felhasználó

erdélyben még lehet formát venni igaz az sem olyan mint régen kisebb a forma is meg a tartály is amibe az olaj kerül,igy biztos ez praktikusabb,ki fogom probálni!!!!!!!

pazipa

Köszönöm

bokine

Kedves érdekl?dök! Ezen az oldalon találtok magyar gyártót és nem is vészes az ára: http://www.edenyek.hu/index.php?route=product/product&product_id=330 Üdv: Bokros Erika

Törölt felhasználó

 Erdélyben az én nagymamám a kimustrált fanyel? sepr?t "hasznosította" újra,ill.összevágtakb10-15cm.hosszú darabokra,s kész.Ja egy-egy kis szöget ütött a végeibe,hogy villával kitudja szedni a tepsibe (is)sütött darabokat,mintegy alányult a szögnek a villával,s így nem sütötte meg az ujjait.

Törölt felhasználó

alobal = alufólia.. mindig tanul az ember :)

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek