Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából

Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából
Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A salátát ízesíthetjük 1 ek apróra vágott kaporral és 1 ek ecetes tormával is.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A pácléhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágjuk.
  2. A pácléhez a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A levet az ecettel, hagymával, cukorral és borssal felfőzzük, sóval ízesítjük. A páclevet a burgonyára öntjük, óvatosan összekavarjuk és hagyjuk állni, míg a burgonya a páclevet teljesen magába szívta, közben óvatosan meg-megkeverjük.
  3. A retket megtisztítjuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk. A kukoricát leszűrjük. Mindkettőt a burgonyához adjuk.
  4. Az öntethez: A majonézt elkeverjük a tejföllel, citromlével és cukorral, óvatosan a salátához kavarjuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes burgonyasaláta kukoricával, kukoricás krumplisaláta majonézesen, majonézes kukoricás krumplisaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
burgonya 750 g
retek 12 db
csemegekukorica 140 g
vöröshagyma 1 közepes db
zöldség alaplé 125 ml
fehérborecet 4 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 2 ek
tejföl 150 g
citromlé 2 ek
cukor 1 teáskanál