r
Nosalty Logó

Kukoricadarás galuska

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kukoricadarás galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 182 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levest felfőzzük. Hozzákeverjük a darát, kb. 5 percig főzzük, majd lefedve a kikapcsolt főzőlapon állni hagyjuk kb. 15 percet.
  2. A darás masszát sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojást és a petrezselymet.
  3. Két kanállal a masszából galuskákat szaggatunk, betesszük a fövő sós vízbe. Lassú tűzőn, épp csak gyöngyöző vízben kb. 5 percig főzzük, míg a galuskák feljönnek a víz tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 24296
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tálaljuk forró húslevessel vagy zöldséglevessel és apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

Hozzászólások

witch

Nagyon izletes galuskak lettek, koszonom a receptet! Nekem nem volt itthon tejszin, igy helyette vajat meg tejet raktam bele. udv:witch

sillagokpora

Elkészítettem, és sajnos nem jól sikerült. Túl lágyak lettek a galuskák, szinte szétmálltak. Kár, hogy nincs részletesebben leírva, hogy a különböz? fázisokban hogyan kell kinéznie a kukoricadarának. Akinek nincs vele tapasztalata, az nem tudja, hogy mikor pont jó a s?r?ség. Hiába van megadva grammban a mennyiség, az nem elég. Mikor az alapléhez hozzáadtam a 140g darát, rögtön egy kemény gombóccá állt össze a massza, azt lehetetlen volt 5 percig f?zni. Ezért még tettem bele vizet, lehet, hogy ez volt a baj, de mivel nem volt semmi támpontom azt hittem túl s?r?.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek