Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízgaluska - mikróban készült

Grízgaluska - mikróban készült
Grízgaluska - mikróban készült
17 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiatalasszony koromban mindig a vasárnapi húsleves kedvence lett volna a grízgaluska. Be kell viszont vallanom, hogy hol keményre sikerült, hol meg szétázott a vízben. Egyszer kisérlet képpen próbáltam meg így mikróban készíteni, ahol már elsőre is jobb volt, mint hagyományosan. Kedvet kaptam hozzá és többszöri kisérletezésre vált a család, sőt a vendégeim kedvencévé is akik alig tudták elsőre elhinni, hogy ez a mikróban készült. Senkinek ne vegye kedvét ha elsőre nem is sikerül a legjobban, mert ehhez azért fontos, hogy milyen is a mikrónk, mekkora tojást használtunk fel.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesbetétként, friss petrezselyemzölddel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű jénai tálba beletesszük a vizet és az ételízesítőt, majd betesszük a mikróba forrni.
  2. A tojást kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  3. Hozzátesszük a tojássárgáját és szép óvatosan összekeverjük.
  4. A grízt lassan adagolva beleszórjuk az eddig elkészített tojáshoz.
  5. A víz ekkorra már forr és villával szaggatjuk bele a kb. galuska méretű keveréket.
  6. Kb. még 5-8 percig főzzük, majd mikor lejár a mikró, benne hagyjuk tálalásig.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzi

Mióta szakács: 2010.03.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Grízgaluska mikróban, daragaluska mikróba készítve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Mon, 2016-07-11 21:46

1 tojás 3 nagy evőkanál gríz.... ez-az igazi galuska. Kicsit állni hagyni és mehet az ízesített forró vizbe, vagy levesbe.
Gratulálok!

dszandi73
dszandi73 Wed, 2012-04-04 17:29

Kedves Zsuzi! Az első grízgaluskám, ami sikerült! Köszi a receptet! Legközelebb dupla adagot készítek, mert ez nálunk kevés lett, de mindenkinek bejött. :)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2011-07-23 21:35

Kedves Zsuzi! Ezt a pontos leírást vártam már az első kommentre. Így már hozzá tudok fogni. Köszönöm szépen. (A féllábon állást nem vállalnám már be, ahhoz öreg vagyok.) Üdv: Éva

Lulyza
Lulyza Mon, 2011-07-11 20:43

Én nem felejteném el, mert ez egy tutti recept.
A levesben nem tudom, hogy milyen lenne, de az biztos, hogy ez mindig finom, puha, és én nem is tudom másként elképzelni a finom (anyukám készítette) húslevest, csakis grízgaluskával.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2011-06-30 06:58

Kedves Kitike! Úgy látom kettőnknek van csak kérdése a recepttel kapcsolatban. Azt is látom, hogy valaki bejelölte, hogy elkészítette, de ő sem reagál. Szóval ez a recept ily módon felejtős. Éva

zsuzi
Zsuzi / zsuzi Sat, 2011-07-23 20:37

Szia Éva!
Szerintem nem azért vagyunk itt fent , hogy egymás recepjeit "felejtősre tegyük" ha nem azért , hogy ha találunk számunkra érdekeset, finomat, eddig még nem ismert ízt , vagy praktikát akkor azt szíves örömest vegyük át egymástól.

Zsuzi

kitike
Kitike / kitike Wed, 2011-06-29 20:30

Hagy kotyogjak bele: Mire egy liter vizet mikróban felforralsz Szeva, addig azért nem állnék fél lábon. A vizet (én egy kis tálnyival, 3-4 decivel kezdenék neki) maximum teljesítményen forrald, aztán én lejjebb venném a fokozatot 650-re.
Annyi kérdésem lenne a recept kifundálójához, hogy ez mennyivel biztosabb, mint a levesben? Ez mitől nem lesz túl kemény? Én is mindig ezzel a gonddal küzdök.

zsuzi
Zsuzi / zsuzi Sat, 2011-07-23 20:34

Válaszként csak annyit , hogy kb 4dl vizet kell a mikróban felforralni,750 W-on mind ez az alatt fel is forr amíg a hozzávalókat összeállítod.(nem kell közben féllábon állnod).
Az ételízesítő egy csapott evőkanál lehet, persze több is kevesebb is , függ mennyire szeretnéd sósra csinálni.
Ezt a receptet majd minden hétvégén megcsinálom és nagyon finomra , puhára síkerül mindig.
Szívesen válaszok ha még bármilyen kérdésed felmerülne.
Zsuzi

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-06-29 15:00

Kedves Zsuzi! Légy szíves pontosítsd az elkészítést, mert így nem lehet hozzákezdeni. Pl. 1/2 vagy1 liter víz, hány watton készül? (500, 650, 900, 1000W)

49
tojás 1 db
búzadara 3 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 dl