r
Nosalty Logó

Krumplis tészta Mercedes konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mercedes
Krumplis tészta Mercedes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1355 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2104 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 2943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben a leírás szerint kifőzzük, majd hideg vizzel leöblitjük, és a fél ek olajjal összekeverjük.Ez nem olasz tészta úgyhogy nyugodtan le lehet öbliteni.Az olasz tésztáknál viszont ez szentségtörés!
  2. A meghámozott krumplit kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, tegyünk félre a krumpli főzővizéből 3 dl-t.
  3. A vöröshagymát kockákra vágjuk, a felhevített zsíron megfonnyasztjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadunk a krumpli főzővizéből 2-3 dl-t.
  4. Most adjuk hozzá a krumplit, amit előtte burgonyatörővel szétnyomkodunk. Sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, lapátoló mozdulatokkal összeforgatjuk, erősebb tűzön egy pár percig pirítjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 227216
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Természetesen a jó ropogós csemegeuborka nem hiányozhat mellőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis tészta Mercedes konyhájából
Mercedes 302 recept

Kaptam egy kisebb zsák burgonyát. Mivel amúgy is nagyon szeretjük a krumplis tésztát, ezért elkészítettem belőle egy jó nagy adagot a családom másik felének is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!