Nosalty Logó

Krumplis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadjuk a megpucolt, majd kis kockákra vágott burgonyát.
  2. Sózzuk, és kevergetve pár percig pirítjuk a krumplit, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg megpuhul, illetve elfő róla a víz. Közben párszor megkeverjük.
  3. Míg a burgonya puhul, bő, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
  4. Végül hozzákeverjük a burgonyához a tésztát, azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 143884
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 20.

Receptkategóriák

A krumplis tésztával való kapcsolatom kissé rapszodikus: gyermekkori nagy kedvenc, majd egy jó ideig nem szerettem, jelenleg ismét oda vagyok érte. Savanyú uborkával és házilag gyártott tésztával az igazi, savanyú ubi pont nem volt itthon, ezért cékla került mellé, lustaságból viszont nem volt hiány, ezért a bolti tészta.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Imádom!!!!

Törölt felhasználó

Az egyik barátn?m anyukája úgy készíti a krumplistésztát, hogy legvégén még néhány kanál tejfölt is hozzákever, amit?l kicsit krémes lesz. Úgyis nagyon finom!

Petra

köszönöm a tippet!

Törölt felhasználó

Próbáltad már bele a fokhagymát?Én Mohácson ettem el?ször azóta csak úgy készítem :)Isteni!

Petra

még sosem:-) akkor legközelebb fokhagymával és tejföllel készítem!

Törölt felhasználó

Az én anyukám pont úgy készíti ahogy te Petra (mindíg más név jelenik meg , miért???) és külföldi barátaink is mindíg külön kérik, hogy ezzel várjuk ?ket annyira szeretik a családról nem is beszélve. Egy kis apróra vágott csíp?s szárazkolbásszal (leginkább Hartai) szokta még "vidámabbá" tenni.3894

Törölt felhasználó

Laktozintoleranciaval szenvedek , keresek etelrecepteket es teszta recepteket . Udvozlettel , Gyongyi .

amanda

mi is nagyjából így csináljuk, kivéve, hogy a végén összenyomjuk a krumplit. nekem is nagy gyerekkori kedvenc, savanyú uborkával :)

Törölt felhasználó

Én a krumplit el?re megf?zöm és apró kockákra vágom, úgy forgatom a paprikás megsütött vöröshagymába. Nem tudom, melyik az egyszer?bb, de én így szoktam meg. Paprikás krumplival is finom, de nekem az el?bbi az igazi.

Törölt felhasználó

Ha rám hallgattok akkor a fodros nagykocka helyett gyúrtok sk tésztát :o) Hát azt össze sem lehet hasonlítani a boltival....én úgy szoktam hogy tészta kif?...kurmplis cuccal összekever...és utána a serpeny?ben odapirítom az egészet :o) (bolti tésztával ezt nem ajánlom mert undi lesz nagyon)

Bérces Zsolt

nem tudta mi hiányzik, hát a hagyma. köszi a receptet. zsolt

Törölt felhasználó

Elkészítve! Véletlenül 3 ev?kanál pirospaprikát tettem be, de így is nagyon finom volt! : )

Törölt felhasználó

Ez az étel mindig nyer?! Mai ebédre is.

Tóth Erzsébet

Nagyon finom! Nem kell ebbe semmi más!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek