Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-sajtos muffin

Krumplis-sajtos muffin
Krumplis-sajtos muffin
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne csak mindig édes legyen az a muffin! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen a legfinomabb. Csak úgy magában is jó eszegetni, de mártásos húsok mellé köretként is adható, sőt, főzelék mellé feltétnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinsütőt jól kizsírozzuk, és mélyhűtőbe tesszük.
  2. Egy tálban a lisztet elkeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, a sütőporral és 10 dkg reszelt sajttal.
  3. Egy másik tálban villával összetörjük a krumplit, hozzáöntjük a felvert tojásokat és az olajat. A tejből kb. fél dl-t megmelegítünk, és feloldjuk benne a leveskockát. Ezt és a maradék tejet is a krumplihoz adjuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk (pl. botmixerrel).
  4. A két tál tartalmát összeöntjük, és gyorsan összekeverjük.
  5. A masszát a muffinformákba töltjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 811
elküldve: 8
receptkönyvben: 522
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós muffin, sajtos-krumplis muffin

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2012-02-23 16:18

Szia Éva! Ez volt a mai ebédünk. Zöldségek híján 15 dkg darált rántott húst tettem bele (tegnapról maradt), de így is nagyon ízlett. Tejföllel ettük. Ki fogom majd próbálni snidlinggel is. Köszi a recit! A fotók pedig mennek. :-) Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-03-03 16:19

Szia Gabi!
Én ezt a hsz-t már olvastam, sőt válaszoltam is, de valahogy elveszett ezek szerint...Persze a fotók (az újak) attól még jöhetnek! :)) Örülök, hogy ízlett a muffin, mi is szeretjük a sósakat, sőt, talán az édeseknél még jobban is.
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2012-03-03 16:49

Tényleg elveszett a válasz, mert én csak azt kaptam, amit most írtál. No de sebaj, lényeg, h. ez a muffin is finom! :-) A képek nemsoká mennek egy minimális kis levéllel párosítva. :-DDDD Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-07-22 10:15

Kedves Beus!
Készítsd csak el nyugodtan, nem fogsz csalódni benne!
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-07-21 16:14

Szia Éva! Hol voltam én, amikor ez megjelent??? Nagyon bírom az ilyen kajákat, el is mentettem gyorsan. :-) Most azonnal beleharapnék! Köszi a receptet! Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-07-22 10:13

Kedves Gabi!
Velem is előfordul ilyen, hogy egy receptet fél év múlva veszek észre. :) Talán a nagy forgalom miatt, de olyan gyorsan változik az a bizonyos 10 új recept, sokszor még a magaméról is lemaradok! :)))
Szerintem a sós muffinok nagyon finomak, ajánlom emellett a tarjásat meg a kolbászosat, mindet nagyon szeretjük. Főleg főzelékek mellé készítem, de vendégváráshoz is szuper, mert gyorsan megvan, és egyelőre még különlegességnek számít, mert nem annyira elterjedt, mint az édes változatok.
Puszi: Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-04-13 17:30

Kedves Lilkapsas!
Még annyi jutott eszembe, hogy mindenképpen fontos, hogy a sütőpor a száraz liszttel legyen elkeverve, különben nem biztos, hogy feljön a tészta. (Én már jártam úgy...) Meg hogy jó meleg legyen a sütő, mikor beteszed a tésztát. Ha nem hőlégkeveréses, akkor kell neki 180 °C is. Amíg nekem nem volt hőfokszabályozós villanytűzhelyem, én legfeljebb csavartam a gázt, úgy sütöttem, legalábbis az elején, úgy a fele időben vettem vissza egy kicsit.
Neked is szép napot!

lilkapsas
lilkapsas Wed, 2011-04-13 09:54

Kedves Fahéj,

köszi a tippet, megfogadom. Én is gyanakszom a krumplira - így, kora tavasszal. Már egy kicsit szottyos volt. Nem adom fel, hiszem, hogy jó a recept. Amiről olyan fotó készül, hogy dolgoznak az ember ízlelőbimbói.... Amúgy is nincs rossz recept, csak béna szakács. Még gyűjtök egy kis erőt a kudarc után, aztán újból megcsinálom. Ha újra próbálkozok, híradással leszek az eredményről. Szép napot!

lilkapsas
lilkapsas Wed, 2011-04-13 07:31

Kedves Fahéj,

én is kipróbáltam, nekem sajnos túlságosan híg lett, pedig követtem a receptet. A szokásos sütési idő kétszerese eltelte után is nyers maradt a közepe, noha az alja már azt sugallta, hogy megsült. Kénytelen voltam elrejteni a vendégek elől. Az íze viszont tetszik. Azt hiszem, legközelebb kevesebb tej kerül majd bele, vagy még egy kicsi liszt. Mindenesetre köszi a receptet.
Üdv: Lilkapsas

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-04-13 09:41

Kedves Lilkapsas!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Nem tudom, mi lehetett a probléma, mert én csak kipróbált recepteket teszek fel, és nekem ennyi hozzávalóból teljesen átlagos sűrűségű muffintészta lett. Talán nem volt elég lisztes a krumpli? Mert krumpliból is van ezerféle. Szerintem is próbáld meg kevesebb tejjel, és ha túl sűrű lenne, akkor még mindig lehet egy kis tejjel hígítani. Üdv: Fahéj

gara
gara Wed, 2010-10-13 15:06

Kedves Fahéj!
Én is megcsináltam muffint nekem ízlik a családom még nem kóstolta ,mert most jönnek
lassan haza, kihagytam a petrezselymet mert azt nem nagyon kedvelik de így is fini ,és margarinnal kentem ki a formát.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-10-13 16:13

Kedves Gara!
Petrezselyem helyett lehet bele snidlinget is tenni, úgy is finom, csak akkor természetesen más az ízhatás. Remélem, a családodnak is ízleni fog. Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-12 11:28

Kedves Fahéj!Köszi a szuper gyors választ.Akkor egyre gondoltunk a levest illetően.A héten, sőt, konkrétan,csütörtökön lesz elkészítve.Köszi szépen és szép napot!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-10-12 11:23

Szerintem egy tartalmasabb leves után teljesen megfelel, vagy akár főzelék mellé. És tényleg tutira finom, a tesztelőim legalábbis ezt mondták. :) Üdv: Fahéj

bokine
bokine / bokine Tue, 2010-10-12 07:34

Ez nagyon jól néz ki, köszönöm, kipróbálom, párom fog neki örülni, mert szereti a sós sütiket. Úgy is panaszkodott a hétvégén, hogy kínzom, azzal, hogy nem eheti meg rögtön az elkészített ételt, hanem fotózgatom, ő meg éhen hal. :-D
Puszi: Bokros Erika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-10-12 11:20

"...fotózgatom, ő meg éhen hal..." Hogy ez honnan olyan ismerős nekem? :D
Kíváncsi vagyok, ízlik-e majd! Puszi: Éva

613
finomliszt 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
sajt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
tej 2.5 dl
burgonya 15 dkg
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 0.6 dl
mangalica zsír 1 ek