r
Nosalty Logó

Krumplis köles Mikibácsitól

Mikibácsi
Krumplis köles Mikibácsitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

365
Kalória
9g
Fehérje
56.5g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
144.9g
Víz
12g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    434.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2620 micro
  • β-crypt
    619 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 1097 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A fagyott alaplevet meleg vízben felolvasztjuk.
  2. A felkockázott szalonnát lábasban üvegesre sütjük. Felkockázzuk a hagymákat, rádobjuk, sózzuk, és sárgára dinszteljük. Levesszük a tűzhelyről, rátesszük a pirospaprikát, keverés közben színt enged, és rögtön felöntjük az alaplével. Hozzátesszük a borsot és a csipet őrölt babérlevelet.
  3. Az újkrumplit dörzsivel letisztítjuk, felkockázzuk, beleszórjuk a lébe, hozzáöntjük a kölest, és plusz egy deci vizet.
  4. Kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ha kevés a lé, öntünk még hozzá. Amikor befejezzük a főzést, még leveses legyen.
  5. Fedő alatt még fél órát pihentetjük, közben a köles felszívja a szaft nagy részét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p

Még a búzás életemben szerettem a krumplis tarhonyát, de a gluténmentes tarhonyák nem ízlenek. Na de akkor is! Akkó’ megcsinálom máshogy! Ez a recept nem egy flancos ételkülönlegesség, de mangalica szalonna, az alaplé és a kiváló minőségű fűszerpaprika nagyon ehetővé teszi. A kölesből mindig rágcsáljunk meg egy-két szemet főzés előtt, ha keserű, dobjuk ki, és vegyünk másikat.  A készterméket sorbakapcsolt kisfröccsökkel érdemes fogyasztani. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...