r
Nosalty Logó

Krumplileves mozzarellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Krumplileves mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6905 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    4260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk.
  2. A zsemlét félszeletekre vágjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk.
  4. Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt.
  5. Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket.
  6. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát.
  7. Botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  8. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva.
  9. Összeforraljuk.
  10. Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk.
  11. A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük.
  12. Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből.
  13. Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat.
  14. Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16781
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplileves mozzarellával
Harmathy Ildikó 313 recept

Tartalmas, finom leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!