Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajttal töltött körte

Krémsajttal töltött körte
Krémsajttal töltött körte
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mártonnapi libavacsorám egyik desszertje volt ez a nem túl nehéz, nem túl édes desszert. Méltó befejezése egy libalakomának (de nem csak annak).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk és kivesszük a magházát, szárát. Kikaparjuk a belsejét, ide töltjük majd a krémet.
  2. A körte kikapart húsát összepépesítjük, hozzákeverjük a citrom levét, héját és kevés fahéjat. A natúr krémsajtot kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a körtepépet, és ízlésünk szerint édesítjük.
  3. A tejszínt laza habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal.
  4. A krémet egyenletesen elosztjuk a négy fél körtében, és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  5. Egy-egy szem koktélcseresznyével díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémsajtos körte, tejszínes-krémsajtos töltött körte, körte desszertkrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

221
körte 2 db
krémsajt 125 g
habtejszín 1 dl
folyékony édesítőszer 3 csepp
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 csepp
fahéj 0 ízlés szerint
koktélcseresznye 4 db