r
Nosalty Logó

Zöldséges brokkolileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Zöldséges brokkolileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 200 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4574.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    3422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7752 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5719 micro
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és tetszőlegesre szeljük.
  2. A pórét felkarikázzuk. Vajon félpuhára pároljuk, majd meghintjük a liszttel.
  3. Vízzel felengedjük (kb. 3/4 liter).
  4. Amikor felfőtt, belemorzsoljuk a húsleves-kockát, a fokhagymát,kevés borsot őrölünk rá, és beletesszük a rózsáira szedett brokkolit.
  5. Forrástól számítva 4-5 perc múlva már meg is puhul a brokkoli, így felengedjük a tejszínnel, amivel már csak felfőzzük. Ha még szükséges, sózzuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 60721
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a brokkolit mindenféle formában. Most éppen levest szerettem volna készíteni belőle, de nem krémlevest. Nos úgy láttam, leginkább krémlevesek vannak itt....én meg szerettem volna viszontlátni a tányéromban azt a szép zöld brokkolit, ezért most így készítettem el. Finom, kellemes és szép zöld...olyan kis üde :-).

Hozzászólások

julcsa69

Ma elkészítettem.Nagyon fincsi!

bathoryl

Kedves Jolánka! pongyola leírás, rossz arányok, finom leves - harmadszorra! Tessék az amat?rökre is figyelemmel lenni! Üdv. Laci

Jolán

Kedves Laci:-) NNa most elolvastam a recit...miért rosszak az arányok és pongyola a leírás??? Szerintem én elég jól taglaltam a mozzanatokat....de kérlek segíts nekem, mert én nagyon szeretek amat?röket f?zésre buzdítani....éppen ezért igyekszem aprólékosan írni....de ezek szerint nem sikerült...:-( üdv Jolán

Ösztön Szerinti Anya

Kedves Jolán! Az elején a 2. lépés leírása szerint olyan, mintha csak a pórét párolnád meg vajon, így valóban hiányzik a lépés, ami elmagyarázná, mi lesz a répával és a zellerrel (ahogy egy másik hozzászóló hiányolja is). Rutinos háziasszonyként nekem egyértelm?, hogyan készül a leves, de egy kezd? szakácsnak valóban fontosak lehetnek ezek az apró részletek. Remélem tudtam segíteni. :) Szép napot, és jó f?z?cskézést mindenkinek! :) Kinga

man

A sárgarépa és a zeller beletétele hiányzik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.