Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémfehérsajt-saláta

Krémfehérsajt-saláta
Krémfehérsajt-saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megmaradt krémfehérsajt sehogy sem akart elfogyni, és mivel nem voltam kimondottan éhes, úgy gondoltam, pont elég lesz ez nekem ebédre. Egyben csoda is történt, mert életemben először ettem meg egy egész paradicsomot.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Az olívaolajba egy gerezd zúzott fokhagymát is belekeverhetünk, és így is megpiríthatjuk a zsemlekockákat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot kockákra vágjuk, és meghintjük a borssal.
  2. A zsemlét kettévágjuk, az alsó felét felkockázzuk, és serpenyőben az olajon megpirítjuk.
  3. A paradicsomot is kockákra vágjuk, és a vékonyra szelt hagymával együtt a többi hozzávalóhoz forgatjuk.
  4. Önmagában, sült vagy grillezett húsokkal is fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 346
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Makkermanó

Mióta szakács: 2010.08.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

paradicsomos krémfehérsajt lilahagymával és pirított zsemlekockával, zöldségsaláta krémfehérsajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-09-22 11:26

Szia Gabi!
Nagyon jót ettünk, úgyhogy nem utoljára készült ez a két étel! :)) Sztünk jól passzolnak egymáshoz. Köszi az ötletet!
Puszi, Edit

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-09-22 19:13

Szia Edit! Jajj de jó, örülök, h. jóllaktatok, és annak is, h. ízlett együtt a mustáros csirkecsíkokkal! Nagyon jól esik az a sok dicséret, amit tőled kapok. Jó lenne, ha én is viszonozhatnám, de ehhez az kell, h. te is feltöltsd a receptjeidet. Én vevő vagyok rá, de sztem más is az lenne. Szép estét neked, puszi: Gabi

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-09-20 11:25

Kedves Gabi!
Na úgy látom, lesz nálunk habzsi-dőzsi. A mustáros csirkecsíkjaid mellé ezt a salátát fogom elkészíteni, mert nagyon szeretjük a krémfehérsajtot (is).
De az hogy lehet, amit a paradicsomról írsz? Talán nem szereted?
Majd beszámolok az ízhatásról.
Puszi, Edit

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2011-09-20 11:52

Szia Edit! Örülök, h. még a köret-ötletet is tőlem kölcsönzöd ma délre! Bízom benne, h. jól fogtok lakni! Sajnos valóban nem rajongok a paradicsomért, sőt nagyon sok zöldséget képtelen vagyok lenyelni. A salátaféléket pl. kifejezetetten nem kedvelem, nekem fűíze van. Viszont mostanában összefut a nyál a számban, ha egy gusztusos, színes salit látok, és talán ez azt jelzi, h. egyszer én is szeretni fogom. Gyerekként semmilyen zöldséget nem ettem meg a krumpli és a kukorica kivételével, de mára egész sokmindent nagyon szeretek. Szép napot, és jó étvégyat nektek, puszi: Gabi

434
feta sajt 7 dkg
paradicsom 1 db
lila hagyma 0.5 közepes fej
zsemle 0.5 db
olívaolaj 2 ek
fekete bors 1 csipet