Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes kosárka

Krémes kosárka
Krémes kosárka
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kosárka tészta receptjét családunk lelkes sütikészítő művésznőjétől, Katitól gyűjtöttem be, a töltelék és a díszítés saját kreáció.:-)
Sajnos elég macerás, de megéri a fáradságot. Ebből az adagból 35-40 darab sütemény lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk.
  2. Csipet sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd a reszelő nagylyukú fokán a vajat belereszeljük, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk.
  3. 10 percig pihentetjük a tésztát, majd egyenlő gombócokat formálva belőle a kosárka formákba nyomkodjuk.
  4. A kosárkákat üresen sütjük (gázsütő 3-as fokozat) kb. 20 percig. Az alját érdemes villával megszurkálni, hogy ne púposodjon fel.
  5. A vaníliapudingot tejben megfőzzük, a cukrot a végén tesszük hozzá.
  6. Még melegen apránként belekeverjük a vajat, majd a langyosra hűlt krémmel megtöltjük a kosárkákat.
  7. Tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 49 208
elküldve: 7
receptkönyvben: 588
elkészítve: 12/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-meggyes kosárkák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

selyempor
selyempor Fri, 2014-11-21 21:27

Nagyon finom a tészta, és a krém is szuper; viszont külön-külön ettük...sütés során a tészta annyira feldagadt, hogy a krémet már nem volt hova tölteni, pedig megszurkáltam villával. Megpróbáltam kis lékeket törni a kosárkák közepébe, hogy legyen helye a krémnek, de így csak széttöredezett. Isteni finom, de sajnos tálalhatatlan lett. Nagy kár érte, mert szülinapra vittem volna. A következő adagot megpróbálom sütőbabbal sütni; biztos nem megoldhatatlan a probléma.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 12:43

AZ email cimem:szepszemu0813@freemail.hu
Köszike

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 12:41

Az első pontban tejföl is van beleírva,mennyi tejöl szükséges bele?Ha lehet az email cimemre küldjétek a választ,mert véletlenül akadtam az oldalra és nem fogom megtalálni.Köszönöm szépen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 19:52

Nagyon sokszor sütöm ezt az édességet, néha csokikrémmel töltöm meg, és tetejére csokireszeléket vagy gyümölcsdarabokat teszek és mindig tejszínhabot teszek rá.

kh
Jahin / kh Sun, 2010-03-21 11:44

Valóban nagyon sokféle krémmel lehet tölteni!:-)Ezért szeretem üresen sütni a kosarakat.Egy kis mascarpone sem rontja el,azt egy kicsit fellazítom valamivel(1-2 tojás,tejszínhab vagy gyümölcs). A tojásos- habosra kakaót szórok "tiramisu"stílusban.Mindezek mellett a töltelékkel együtt sütött tészta sem elvetendő,pl.baracklekvár+dióhab,meggyszem +dióhab.Üdv.:Hajni

1495
finomliszt 40 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 3 db
tejföl 2 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 10 dkg
vaj 15 dkg
meggybefőtt 10 dkg
csokoládédara 1 teáskanál