Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes almaleves Vicikótól

Krémes almaleves Vicikótól
Krémes almaleves Vicikótól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ősz, akkor itt az ideje a csodás almák mindenféle feldolgozásának. Ma éppen levest készítettem belőle. 

Ez a cukormennyiség az idared almára van kalibrálva, ami elég savanykás ízű. Tehát, ha valaki édes almából készíti, akkor értelemszerűen a cukor mennyiségét lehet csökkenteni.

A tisztítás után rögtön tegyük vízbe az almát, így nagyon szép, világos színű marad, nem barnul meg!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk, és tetszőlegesen feldaraboljuk. A vízzel, cukorral, csipetnyi sóval, és a fahéjrúddal feltesszük főni.
  2. Mire felforr, elkészítjük a joghurtos-tejszínes habarást, amibe belekevertük az őrölt fahéjat, és őrölt szegfűszeget.
  3. A forró léből hozzáadunk először egy szedőkanálnyit a habaráshoz, jól elkeverjük, majd még 1-2 kanálnyit újból keverjük bele (így nem lesz csomós), és végül a forrásban lévő levesbe öntjük.
  4. Hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd, ha valaminek hiányát érezzük, ízesíthetjük tovább. Nem kell tovább főzni!
  5. A levest langyosra hűtjük, úgy fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 24 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almaleves joghurtos-tejszínesen, fűszeres almaleves görög joghurttal, krémes fűszeres almaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

189
alma 1.5 kg
víz 2.5 l
barna cukor 8 ek
fahéjrúd 1 db
görög joghurt 6 ek
finomliszt 3.5 evőkanál
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
habtejszín 200 ml
1 csipet