Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes torta Mátétól

Krémes torta Mátétól
Krémes torta Mátétól
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó barátom, akinek születésnapjára készítettem ezt a tortát, nagyon szereti a Krémest. Krémest, mint süteményt, és tulajdonképpen mindent, ami csupa tejszínhab és krém. A hozzá hasonló ízlésű emberek számára ajánlom ezt az egyszerű, csupa krém, csupa hab tortát. Vigyázat, rémesen krémes!

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Krémhez

  1. Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, majd utóbbit egy edénybe rakjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgájához pedig jöhet a pudingpor és a cukor.
  2. Alaposan elkeverjük, majd gázra tesszük, és a tej folyamatos adagolásával megfőzzük a pudingot.
  3. Végül miután elkészült, hozzákeverjük a vajkrémet, illetve a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Hagyjuk kihűlni.

Piskótához

  1. A lágy, szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a tojássárgájával és a cukorral egy mély tálban, majd robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk.
  2. A kemény habbá vert tojásfehérjét egy lapos fakanállal, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a vajas masszához.
  3. A végén, lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a sütőport, és miután kellőképpen folyós állagú tésztát kaptunk, kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük.
  4. 180 fokon, folyamatos tűpróba mellett, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni. Figyelem! Minél vékonyabb a piskóta, annál jobb!
  6. A kihűlt piskótát széltében kettévágjuk. Alsó felét megkenjük a pudingos krémmel úgy, hogy az körülbelül a torta vastagságának egynegyedét tegye ki. Ennek a tetejére jöhet a habbá vert hulala háromnegyede. Az egész tetejére helyezzük a felső piskótát is, és végül bekenjük az egészet a maradék tejszínhabbal.

Díszítés

  1. Egy edénybe rakjuk a hozzávalókat.
  2. A gázon rövid idő alatt, folyamatosan kevergetve, sűrű, pudingos állagú krémmé főzünk.
  3. Habzsákba töltve, ízlés és fantázia szerinti díszítést készítünk belőle a torta tetejére. Miután kihűlt és megdermedt, tartós, finom, viccesen izgága dekorációja lesz süteményünknek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

FincsiKonyha

Mióta szakács: 2014.05.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, tejszínes-pudingos torta, tejszínes-pudingos piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 3 ek
vajkrém 2 ek
növényi habtejszín 4 dl
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
vaj 15 dkg
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 2 púpozott ek
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2 dl