r
Nosalty Logó

Krémes torta Mátétól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes torta Mátétól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1600 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Krémhez

  1. Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, majd utóbbit egy edénybe rakjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgájához pedig jöhet a pudingpor és a cukor.
  2. Alaposan elkeverjük, majd gázra tesszük, és a tej folyamatos adagolásával megfőzzük a pudingot.
  3. Végül miután elkészült, hozzákeverjük a vajkrémet, illetve a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Hagyjuk kihűlni.

Piskótához

  1. A lágy, szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a tojássárgájával és a cukorral egy mély tálban, majd robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk.
  2. A kemény habbá vert tojásfehérjét egy lapos fakanállal, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a vajas masszához.
  3. A végén, lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a sütőport, és miután kellőképpen folyós állagú tésztát kaptunk, kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük.
  4. 180 fokon, folyamatos tűpróba mellett, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni. Figyelem! Minél vékonyabb a piskóta, annál jobb!
  6. A kihűlt piskótát széltében kettévágjuk. Alsó felét megkenjük a pudingos krémmel úgy, hogy az körülbelül a torta vastagságának egynegyedét tegye ki. Ennek a tetejére jöhet a habbá vert hulala háromnegyede. Az egész tetejére helyezzük a felső piskótát is, és végül bekenjük az egészet a maradék tejszínhabbal.

Díszítés

  1. Egy edénybe rakjuk a hozzávalókat.
  2. A gázon rövid idő alatt, folyamatosan kevergetve, sűrű, pudingos állagú krémmé főzünk.
  3. Habzsákba töltve, ízlés és fantázia szerinti díszítést készítünk belőle a torta tetejére. Miután kihűlt és megdermedt, tartós, finom, viccesen izgága dekorációja lesz süteményünknek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1393
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó barátom, akinek születésnapjára készítettem ezt a tortát, nagyon szereti a Krémest. Krémest, mint süteményt, és tulajdonképpen mindent, ami csupa tejszínhab és krém. A hozzá hasonló ízlésű emberek számára ajánlom ezt az egyszerű, csupa krém, csupa hab tortát. Vigyázat, rémesen krémes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?