r
Nosalty Logó

Krémes torta Mátétól

NS
Krémes torta Mátétól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

562
Kalória
14.5g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
51.5g
Víz
258.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Piskótához

Díszítés

Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 562 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1600 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, majd utóbbit egy edénybe rakjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgájához pedig jöhet a pudingpor és a cukor.
  2. Alaposan elkeverjük, majd gázra tesszük, és a tej folyamatos adagolásával megfőzzük a pudingot.
  3. Végül miután elkészült, hozzákeverjük a vajkrémet, illetve a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Hagyjuk kihűlni.

Piskótához

  1. A lágy, szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a tojássárgájával és a cukorral egy mély tálban, majd robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk.
  2. A kemény habbá vert tojásfehérjét egy lapos fakanállal, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a vajas masszához.
  3. A végén, lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a sütőport, és miután kellőképpen folyós állagú tésztát kaptunk, kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük.
  4. 180 fokon, folyamatos tűpróba mellett, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni. Figyelem! Minél vékonyabb a piskóta, annál jobb!
  6. A kihűlt piskótát széltében kettévágjuk. Alsó felét megkenjük a pudingos krémmel úgy, hogy az körülbelül a torta vastagságának egynegyedét tegye ki. Ennek a tetejére jöhet a habbá vert hulala háromnegyede. Az egész tetejére helyezzük a felső piskótát is, és végül bekenjük az egészet a maradék tejszínhabbal.

Díszítés

  1. Egy edénybe rakjuk a hozzávalókat.
  2. A gázon rövid idő alatt, folyamatosan kevergetve, sűrű, pudingos állagú krémmé főzünk.
  3. Habzsákba töltve, ízlés és fantázia szerinti díszítést készítünk belőle a torta tetejére. Miután kihűlt és megdermedt, tartós, finom, viccesen izgága dekorációja lesz süteményünknek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Jó barátom, akinek születésnapjára készítettem ezt a tortát, nagyon szereti a Krémest. Krémest, mint süteményt, és tulajdonképpen mindent, ami csupa tejszínhab és krém. A hozzá hasonló ízlésű emberek számára ajánlom ezt az egyszerű, csupa krém, csupa hab tortát. Vigyázat, rémesen krémes!

További receptek

A család tortája

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek