Nosalty Logó

Kozák sapka Klaudiától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kozák sapka Klaudiától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A mázhoz és a szóráshoz

Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A mázhoz és a szóráshoz

Összesen 5403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A mázhoz és a szóráshoz

Összesen 329 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    336.3 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.8 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 5403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A mázhoz és a szóráshoz

Elkészítés

A sima piskótához

  1. A szokásos módon egyszerű sárga piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, robotgéppel kemény habbá verjük a tojások fehérjét, a vége felé egyesével adagoljuk hozzá a cukrot, simára keverjük, míg teljesen megkeményedik a hab, ekkor kerül hozzá a sárgája, rövid keverés, és jöhet a liszt, melyet már fakanállal dolozunk bele nagyon óvatosan.
  2. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba ajánlatos).
  3. Kakaós piskótát is a fenti eljárás szerint készítjük.
  4. A krémhez az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük pici tejjel (melyeta 4dl-ből veszünk el), majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és állandó keverés mellettaz előzőleg elkevert keményítővel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a már kihűlt krémhez adjuk.
  5. A piskótákat kiszaggatjuk (2,5cm átmérőjű szaggatót használtam).
  6. A piskótatallérokat krémmel összeregasztjuk (legalább egy ujjnyi vastagságú legyen a krém), majd a tallérok széleit is nagyon vékonyan bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csoki kerül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x37x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 63899
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiváló vendégváró sütemény. Nagyon nagy hátránya, hogy pillanatok alatt elfogy.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett :) csak nagyon lett sok a krém hozzá :/

ildi68127

Süt?por nem kell hozzá?

Törölt felhasználó

Feleslegesen nem használok süt?port, egyszer?en különválasztom a tojásokat és gyönyör? piskótát kapok.

Krisztia

Megsütöttem, nagyon finom lett. Nekem pont elég lett a krém. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Én is nagyon szeretem ezt a sütit :) Én úgy szoktam csinálni, hogy bekenem a krémmel az egész lapot, a másikat pedig az olvasztott étcsokoládés tortabevonóval, és utána szaggatom ki. A maradék krémes piskótát , krémet, esetleg csokimázat belerakom egy tálba, kevés darabolt dióval, és tejszínhabbal kit?n? csemege :)

budacsikevi

Tudom, nem túl jó kérdés, de mekkora tepsiben sütöd a piskótát? Köszi

Törölt felhasználó

25x37cm

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy étkezési keményít? nélkül, esetleg más alapanyag hozzáadásával, vagyis a keményít? kiváltásával is készíthet?? Csak mert nincs itthon és nem is áll szándékomban csak ezért venni - ha nem muszáj... :-) Köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

Ugyanannyi liszttel lehet helyettesíteni. Így még sose készítettem, ezt korábban tanácsolták, hogy a keményít? és a liszt egyforma s?rít?anyag.

Gastrotherapy (Miskey Melinda)

Édesapám 60. születésnapjára készítettem el ezt az egyik kedvenc sütijét! Bár a krémet picit elbénáztam és elég csomósra sikeredett, de így is nagy sikere volt, mindenkinek ízlett a vendégseregb?l! :)

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A mázhoz és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.