Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-pudingos szelet

Kókuszos-pudingos szelet
Kókuszos-pudingos szelet
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "kislányom" nagyon szereti a kókuszos dolgokat, a neve ihlette az elnevezést (Nórus szelet), bár lehet, hogy ez a "nagyfiam" kedvence, akkor Benci szelet is lehetne. :-)


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Gyors, egyszerű süti, ha nincs sok időnk a kényeztetésre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük 1 ek porcukorral és a pudingporral, majd forró tejben sűrű krémmé főzzük.
  2. Amíg hűl, a többi cukrorral habosra keverjük a margarint, és a hideg pudnggal jól kikeverjük.
  3. A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kókuszreszeléket.
  4. Sütőfóliával bélelt gáztepsiben szép halvány színűre sütjük.
  5. Ha meghűlt a tésztánk, egyenletesen rákenjük a krémet, és csokit reszelünk rá. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd tetszőlegesen felszeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x35x5 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 85 579
elküldve: 60
receptkönyvben: 1 160
elkészítve: 27/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nórus szelet, kókuszos emeletes

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lencsi06
Lencsi06 Sat, 2016-06-18 21:08

Ha nem tudom keménnyé verni a habot ( nem tudom miért, botmixerrel csinálom habverő fejjel, az ezeréves géppel sikerült.. :D), akkor is jó lesz?

brigimutter
brigimutter Fri, 2015-10-09 14:06

Kedves Geleva tegnap este készítettem el iszonyú finom lett imádjuk köszönöm a receptet!
Biztosan máskor is elkeszitem
Üdv Brigi

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sat, 2013-07-06 15:44

Ma elkészítettem a sütit,de nem tudom,a tésztája megfelelő állagú lett e? Mindent a recept szerint csináltam,de a tészta olyan sűrű lett,hogy tenyérrel kellett a tepsiben szétnyomkodnom. Nem hiányzott valami belőle,ami kissé hígabbá tette volna? Nagyon jó lenne,ha le lenne írva a receptben figyelmeztetésként,ha nem a szokványos folyékonyabb masszát kapjuk.
Még nem tudom eldönteni,valójában milyen lett a kész sütemény,mert most hűl a tészta,hogy rákenjem a krémet.
Nagyon bízom benne,hogy végül jó lesz az eredmény,mert nem egy olcsó süti.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-07-06 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2012-06-10 13:31

Szia Geleva!

Kicsit elbizonytalanított ,hogy " a forró tejben"..., aztán megbizonyosodtam arról,hogy mégsem így kellett volna! :(( Az egész egy trutyi lett, összement a forró tejben a tojássárga...

Jó tanács: A cuccost lassan felengedni a hideg tejjel, majd együtt lassú tűzön krémmé főzni.

dunailaci
dunailaci Fri, 2013-07-05 19:00

Semmi gond a forró tejjel, hőkiegyenlítés, fakanál helyette habverő, és semmi gond.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-10 12:32

Kedves Geleva!
Ma, bár hűvös, de a közérzetemet jobbá tevő időjárás volt, és ezért döntöttem úgy, hogy hétfő ide vagy oda, sütök sütit.:-))
Mostanság: a kókuszos vagy csokis, vagy meggyes, sütik jönnek szóba:-))
Köszönöm szépen, remélem, a férjemen kívül a gyerekek is örömmel fogják fogadni, ezt a hétfői meglepetést:-))))
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-10-17 11:13

Kedves Éva-Anyóca!
Remélem hozott egy kis melegséget ez a meglepi a hűvösebb napon is és örömmel fogadta a család.
Puszi, Éva

Boszi79
Boszi79 Sun, 2011-06-26 12:25

Szia Geleva, köszi a választ, még nem csináltam meg, de akkor hajrá, nekiállok valamikor.

Boszi79
Boszi79 Tue, 2011-06-21 14:30

Szia, nagyon guszta és egyszerünek tünő süti, hétvégén elkészitem lehet, rétesliszt helyett sima liszt is jó? Még soha nem sütöttem azzal.Köszi

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2011-06-26 09:59

Kedves Boszi79!
Jajj, ne haragudj, csak most láttam a kérdésed! Remélem még nem késő. Szerintem nyugodtan készítsd sima liszttel, nem fogja elrontani. Bár én mindig rétes lisztet használtam, de ez esetben szerintem nincs jelentősége, úgy sem nyújtjuk (mint a rétest). :-)
Sok sikert! Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 08:36

Kedves Geleva!
Köszönöm a pöttyöket:-)))))
Fantasztikusak,szeretem őket:-)))
Én is várom azt a fizut, jaj, de nagyon:-))))
Köszönöm a virtuális küldést:-))
Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 21:46

De az ám!!! A családban két tuti rajongója van, a többiek "csak" szeretik.
Üdv. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-24 17:00

Kedves Geleva!

Nagyon jó, csodás recept, kókuszimádók előnyben:-))
Amikor láttam a képet, egyből jött is a számra: szia Geleva!- pedig még csak a fénykép volt meg:-)))
Hát,egy-két kockát, azt most én se utasítanék vissza, nem baj, majd fizukor rástartolok a kókuszreszelékre, most ahogy nézelődtem, láttam, a vésztartalékom is elfogyott:-)
Szép napot!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 21:44

:-))) Szia Éva-Anyóca!
Igértem még pöttyöket...:-)))
Akkor várjuk azt a fizut nagyon, addig is, Neked is küldök így virtuálisan, mint Editnek.:-)))
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-05-24 11:42

Egyszerű és nagyszerű! Most olyan szívesen megennék egy (két) kockát belőle...

994
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 7 db
rétesliszt 5 evőkanál
kókuszreszelék 25 dkg
tojássárgája 7 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
margarin 20 dkg
csokoládé 5 dkg