r
Nosalty Logó

Kókuszos-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Kókuszos-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    386.8 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük 1 ek porcukorral és a pudingporral, majd forró tejben sűrű krémmé főzzük.
  2. Amíg hűl, a többi cukrorral habosra keverjük a margarint, és a hideg pudnggal jól kikeverjük.
  3. A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kókuszreszeléket.
  4. Sütőfóliával bélelt gáztepsiben szép halvány színűre sütjük.
  5. Ha meghűlt a tésztánk, egyenletesen rákenjük a krémet, és csokit reszelünk rá. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd tetszőlegesen felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 595
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 104532
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Gyors, egyszerű süti, ha nincs sok időnk a kényeztetésre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "kislányom" nagyon szereti a kókuszos dolgokat, a neve ihlette az elnevezést (Nórus szelet), bár lehet, hogy ez a "nagyfiam" kedvence, akkor Benci szelet is lehetne. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!