Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos rozsos kenyér

Kovászos rozsos kenyér
Kovászos rozsos kenyér
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem az élesztős kenyereken visszaköszön az élesztő illata, de a kovászos az más.:)

A képen is 2 kenyér van, amit már majdnem megettünk és a pótlás, ami akkor sült.

Nem nehéz, csak idő kérdése, de szerintem megéri.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben feloldjuk a kovászt (nem baj, ha kicsit darabos, úgy is dagasztjuk) és az olajat , sót, cukrot is hozzákeverjük.
  2. A liszteket összekeverjük, és a kovászos vízzel, amibe minden mást beletettünk, elkezdjük dagasztani, ez kb. 5-10 perc alatt meg is van.
  3. A tálat meleg helyre tesszük, és nejlonnal letakarva kelesztjük kb. 2 órán keresztül.
  4. Ha letelt az idő, kiborítjuk, átdagasztjuk, kenyér formára igazítjuk, és tepsibe tesszük, és bevágjuk a tetejét, ki hogy szereti, nem kell alá semmi, nem ragad le, bár én teflonos tepsit használtam.
  5. A tepsiben még 30-40 percig pihentetjük, ez idő alatt is takarjuk le, hogy ne száradjon ki.
  6. Sütés előtt vízzel lefröcsköljük finoman.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 097
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Era

Mióta szakács: 2013.02.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, kovászos vekni, kovásszal készült rozsos kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-15 00:41

Szép kenyér Erika, további jó sütögetést, mert tényleg megéri otthon sütni! Üdv, Torma :)

M.Era
M.Era / M.Era Fri, 2013-02-15 21:52

Szia !
Minden kezdet nehéz, de az eredmény magáért beszél :D
Era

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-13 11:21

Szeretnem megkerdezni, hogy melyik kovaszreceptet hasznaltad ehhez a recepthez? Elore is koszonom:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-13 14:59

Szia, koszi a valaszt, de a legerdekesebb az, hogy a recept akkor, tolem van. " Pussycat" az en szakacsnevem. Orulok, hogy erre kovaszra esett a valasztasod! Szoval neked is jol mukodott? Nem volt a kelesztes egy kicsit hosszadalmas? Egyebkent en ezert kelesztem a kenyereimet ejjel, legyen eleg ideje megkelni.
A kenyered nagyon szep, tovabbi jo kenyersutest kivanok! Udv. pussycat:)))

M.Era
M.Era / M.Era Wed, 2013-02-13 15:28

Örülök :D
Nem hosszadalmas 2-max 3 óra elég neki, igaz utána még kb 30-40 perc a formázás után de nagyon finom.
Neked is jó sütés-főzést
Üdv Era

559
finomliszt 50 dkg
rozsliszt 25 dkg
kovász 20 dkg
víz 0.5 l
1 tk
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek