r
Nosalty Logó

Körtés süti ahogy palice készíti

palice
Körtés süti ahogy palice készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Pudingos-körtés rész

474
Kalória
11g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
167.5g
Víz
215.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
38.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Pudingos-körtés rész

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Pudingos-körtés rész

Összesen 2827 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Pudingos-körtés rész

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1004.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 2827 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Először elkészítjük a piskóta masszáját .A puha vajat a tojássárgájával és a cukorral jól kikeverjük,majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval, és azt is összekeverjük az előző masszával.
  2. Kibélelünk alufóliával egy torta- vagy piteformát (az oldalára is jusson fólia), megpucoljuk a körtét, kivesszük a magházát, és tetszőleges kisebb vagy nagyobb cikkekre vagy szeletekre vágjuk.
  3. Egyenletesen szétosztjuk a tortaforma egész alján a körtét, vagy ha piteformával dolgozunk, akkor annak csak a közepébe tegyünk,a mélyebb széle, pereme üres maradjon. Ezután ráöntjük a piskótamasszát, és egyformára simítjuk el.
  4. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, s csak utána fordítsuk fel, és húzzuk le róla a fóliát (én nem vártam meg, míg kihűl, és a fólia kicsit beleragadt a szélébe:( ).
  5. Csak ekkor főzzük meg a pudingot a 0,5 dl tejjel és a 3 púpozott evőkanál cukorral. Mikor készen van, rögtön töltsük rá a piskótára. 1-2 órára tegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Gabys-tól van az eredeti recept. Nagyon ízlett, és gondoltam, más gyümölccsel és pudinggal is finom lehet. Így született meg a karamellás-körtés változat.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...