Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos fordított torta

Ananászos fordított torta
Ananászos fordított torta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 kanál cukrot + 4 kanál vizet öntünk egy tortaformába, és karamellizáljuk a tűzhelyen.
  2. A formába elrendezzük az ananászszeleteket.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját kikeverjük a 12 kanál cukorral, majd a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukros sárgájához öntjük. Hozzáadjuk a tejet és összekeverjük.
  5. Majd hozzátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk.
  6. 180 C°-on 30 percig sütjük (légkeveréssel). Ha úgy látjuk kész, tűpróbával teszteljük.
  7. Amint megsült, kicsit hagyjuk, majd megfordítjuk és az ananászlével meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 932
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andzsika

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ananász torta, fordított torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rea92
Rea92 Fri, 2016-02-19 19:54

Az ananászok alatt, középen nyers maradt a tészta. :(

Andzsika
Andzsika / Andzsika Sun, 2016-03-20 13:45

Nem tudom mi miatt lehetett, velem még ilyen nem történt, lehet legközelebb kicsit tovább kell sütnöd :)

233
ananászkonzerv 340 g
cukor 5 ek
víz 5 ek
tojás 4 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl