r
Nosalty Logó

Körtés muffin mogyorókrémmel

NS
Körtés muffin mogyorókrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

529
Kalória
10.7g
Fehérje
75.1g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
98.2g
Víz
94.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
34.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a körtéinket, kivágjuk a magházukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A körtét kisebb lábosba helyezzük, összekeverjük vaníliás cukorral, kevés citromlével, és ízlés szerint tehetünk bele körtepálinkát is. A cukros gyümölcsötfelforraljuk, majd alacsony lángon rotyogtatjuk, közben időnként megkavarjuk, hogy illatozzon.
  2. Ha megpuhultak a körtekockák, hozzáadjuk a mogyorókrémet, mely édesen megszínezi a masszánkat. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A tésztához a tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat is. Használhatunk robotgépet a gyors és egynemű eredményhez.
  4. Nem késlekedünk, gyorsan belekeverjük a lisztet, végül a mogyorókrémes, körtés masszát is. (Ínyencek ennél a pontnál apró darabokra tördelt/vágott étcsokoládét adhatnak a tésztához.)
  5. Közben nem felejtjük el előmelegíteni a sütőt sem. Addig is papírformákat helyezünk a muffinsütő mélyedéseibe. Az ujjbegyeinket bevizezzük, és bele-belespriccelünk a papírkosarak aljába. A kis vízcseppek süléskor segítenek abban, hogy majd le tudjuk fejteni a megsült, de már némiképp kihűlt tésztát a papírról.
  6. A muffinokat betesszük sülni, sülésüket csakis kívülről személjük, mert ha nyitogatjuk a sütőt, összeesik a tetejük. Ha kész, tűpróbával ellenőrizhetjük, és mielőtt bekapjuk a próbafalatot, hagyjuk kissé hűlni, hogy könnyedén lehúzhassuk a papírt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valahol a nyár és az ősz határán, főleg most ebben az észrevétlen átmenetben számomra a körte az egyik első jele annak, hogy visszavonhatatlanul elhaladt a nyár. A nagy gyümölcsevések ideje azonban nem marad el, a körte is csak egy a a kora őszi termések között, ami pótolhatja vitaminvágyunk és a diófa alatti gyümölcsözéseket. A Bakonyban mindig később érik minden, nagymamámék kertje magasságában az első körtének azonban eljött az ideje. Bár az első szemeket még gyenge napon hagytuk érni a teraszon. A fán beért édesebbek még váratnak magukra. A Zsuzsi-körték édesanyámról kapták nevüket, akit gyerekkorában gyakran találtak meg a fa alatt, ha érkezett a szeptember vége. Addig is ezek a első őszi körték kiválóak egy egyszerű, bolondos receptre.

További receptek

Medvehagymás minimuffin

Friss medvehagymával is nagyszerű, de ha megmarad egy kicsi máshonnan, azt se hagyjuk ebek harmincadjára, ezekben a minimuffinokban a már kicsit avétos levélkék is új értelmet kaphatnak.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek