Nosalty Logó

Körtés-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Ezen a képen: Körtés-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1030 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1030 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.2 g
  • Cink
    139 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 4119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokon. (Alsó és felső meleg.) Kenjük ki a tepsit 2 evőkanál citromízű KRONEN repceolajjal.
  2. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a darált mandulát. Verjük habosra (legalább 10 percig) a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Lassan csorgassuk bele a citrom ízű KRONEN repceolajat folytonos keverés közben, majd adjuk hozzá a túrót. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük tovább, amíg krémes és hófehér lesz. Óvatosan keverjük össze a tojásos-olajos masszával.
  3. Az elkészült keveréket simítsuk 1 cm vastagon a tepsibe. Csepegtessük le, majd vagdossuk be a felezett körtéket, helyezzük a massza tetejére, és a sütő középső állásán süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és végül szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3404
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pofon egyszerű, mégis mutatós.

Hozzászólások

Panka87

Kimaradt a lisztes keverék összekeverése a többivel. És 160 fokon max. légkeveréses üzemmódban sül meg, de akkor sem hiszem, hogy 20 perc elég lenne. Nekem 160 fokon alul-felül sütéssel 50 perc után is vissza kellett rakni. Legközelebb légkeverésessel csinálnám, mert a körte , ahogy levet eresztett másnapra kicsit nedvessé tette a tésztát. De nagyon finom, érdemes vele próbálkozni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek