Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel

Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel
Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó választás a körte, mert nem kell aggódnunk az érettsége miatt. Utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy még leszedése után is tovább érik, ízesedik. Ha a karamell és a körte együttes gondolata még nem lenne elég, akkor képzeljünk még hozzá egy kis bazsalikomos sajtkrémet és nem tudjuk majd megállni, hogy el ne készítsük ezt a finom desszertet.

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

1.   A torta alapja egy egyszerű linzertészta: 12 dkg lisztet összemorzsolunk 6 dkg hideg vajjal és kb. 2 ek hideg vizet teszünk hozzá. Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, nem lágy masszát szeretnénk kapni, hanem morzsalékos szerkezetűt.  

2.   Folpack-ba csomagoljuk és fél, de inkább egy órára hűtőbe tesszük.

3.   A körtéket felszeleteljük.

4.   Közepesre melegített serpenyőbe felhevítjük a 18 dkg kristálycukrot.  Fontos, hogy olyan serpenyőt használjunk, amit utána be tudunk tenni a sütőbe is.

5.  Ha karamellizálódott a cukor (teljesen felolvadtak a kristályok), akkor kicsit visszavesszük a tüzet és hozzátesszük a vajat.

6.   Elkeverjük, és ha felolvadt a vaj, akkor hozzátesszük a körtéket is.

7.   Ha elegendő ideig hűtőben volt a tészta, akkor gyúródeszkán kinyújtjuk, vigyázzunk, hogy eközben ne sok lisztet tegyünk hozzá.

8.   Rálapogatjuk a kinyújtott tésztát a körtékre és 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percig sütjük.

9.   A sütés után kifordítjuk az edényből a kész tortát, mivel ez egy fordított torta, így nincs is más dolgunk vele.

10. A bazsalikomleveleket éles késsel felaprítjuk és összekeverjük a natúr sajtkrémmel.

Tálalás: Egy tortaszeletre egy kanál bazsalikomos sajtkrémet rakunk.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

425
finomliszt 12 dkg
vaj 6 dkg
víz 2 evőkanál
cukor 3 ek
vaj 12 ek
alma 2 közepes db
krémsajt 7 dkg
bazsalikom 4 levél