Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtekompót-torta

Körtekompót-torta
Körtekompót-torta
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egyszerre gyümölcsös, csokoládés és krémes süteményre vágyunk, ez a jó választás. Készíthetünk kisebb tortát is. Ebben az esetben harmadára vagy felére csökkentsük a hozzávalók mennyiségét.

hozzávalók / 12 adag

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalapok

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ebbe forgatjuk bele a tojássárgáját, majd a kakaóporral elkevert lisztet, amit átszitáltunk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, a belső oldalainál kivajazott, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 65-70 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve egy óra alatt kihűtjük.

Körtekompót

  1. Fűszerkivonatot készítünk. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromok hámozott héját. Körülbelül 10 percig melegítjük egy közepes lábosban.
  2. A körtéket megtisztítjuk, hámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ha a fűszerkivonatunk készen van, leszűrjük azt, és a folyadékhoz adjuk a körtekockákat, amit aztán puhulásig főzünk.

Krém

  1. A növényi tejszínt pár perc alatt keménnyé verjük a konyhai robotgépünkkel. Hozzáadjuk a mascarponét és a leszűrt körtét, majd egy spatulával összeforgatjuk.. Ha túl keménynek találnánk a krémet, adhatunk hozzá a körtéről leszűrt léből.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta púpos lett, a tetejét levágjuk, és az így kapott lapot vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. A krémből egy keveset teszünk félre, a többit két részre osztjuk. Betöltjük vele a piskótalapokat. Három piskótalap közé kerül kettő rész krém.
  2. A megmaradt krémből laza réteget kenünk a torta oldalára és tetejére úgy, hogy a tészta látszódjon a torta oldalán.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a körtéket félig bevonjuk vele, és azonnal a rájuk tapadt csokoládérétegre szórjuk az apróra vágott pisztáciát.
  4. A megmaradt csokoládét a torta tetejére locsoljuk, elsimítjuk, és itt-ott a torta oldalára csurgatjuk. Rögtön ráillesztjük a körtéket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Körtetorta, körtés csokitorta, körtés csokoládétorta, gyümölcsös csokitorta, gyümölcsös csokoládétorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
tojás 12 db
cukor 240 g
finomliszt 260 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
cukor 150 g
víz 250 ml
fahéjrúd 6 db
szegfűszeg 12 db
citromhéj 3 citromból nyert
körte 5 közepes db
növényi habtejszín 1000 ml
mascarpone 500 g
csokoládé 200 g
körte 2 közepes db
pisztácia 80 g