Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás zsemle

Korpás zsemle
Korpás zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készítek itthon kenyeret, péksüteményt, kalácsot, és szeretek kísérletezni is. Nagyon finom és egészséges ez a zsemle.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.
  2. A lisztbe keverjük a sót, korpát, szódabikarbónát, és az élesztős vízzel összekeverjük és megdagasztjuk. Ezután duplára kelesztjük (körülbelül 30 perc).
  3. Kelés után átgyúrjuk, 10 egyenlő darabra daraboljuk, vizes kézzel megformázzuk (lehet kifli formájúra is), és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és még 10 percig letakarva kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt, a zsemlék tetejét megkenjük vízzel, és a sütőbe teszünk egy lábasban vizet, majd betesszük a zsemléket.
  5. Körülbelül 30 percig 180 fokon sütjük, amikor már szép pirosas-barnás színű kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 8 366
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, hamburger-buci, pita, kifli, croissant, briós, perec, bagel, buci, burek

egyéb elnevezések

reform zsömle, tönkölybúzás-korpás zsemle, tönköly zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:47

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

369
tönkölybúza liszt 45 dkg
búzakorpa 2 ek
friss élesztő 2 dkg
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
0.5 ek
szőlőmagolaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl