adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Köret
Hús
254
Kalória
20.6g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
8.5g
Zsír
147.2g
Víz
-
Koleszterin
3g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 602 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1961 micro
Összesen
254
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 602 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1961 micro
Összesen
254
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
78
kcal
Elkészítés
Köret
- Míg a két mandarint meghámozzuk, egy serpenyőt lassú tűzön hevítsünk fel. Nem kell, hogy forró legyen, csak kellemes meleg.
- A meghámozott mandarint szedjük gerezdjeire, és tegyük a felhevített serpenyőbe.
- Amikor már látjuk, hogy a gyümölcs állaga kezd változni (kicsit összeesik, és a textúrája a konzerv mandarinéhoz hasonlít), adjuk hozzá a két csipet cukrot (természetesen ez opcionális, csökkenthető, de el is hagyható). A meleg hatására a cukor megolvad, és egy ragadós réteget képez majd a serpenyő alján. Ekkor adjuk hozzá a vizet apránként, és óvatosan rázzuk össze.
- Amikor a víz részben elpárolgott, részben pedig kellemes egyedet alkotott a cukorral és a mandarinnal, adjuk hozzá a két marék spenótot (én bébispenótot használtam). Forgassuk/rázzuk össze. Akkor jó, ha a spenót kissé összeesett (ne fonnyasszuk túl), ekkor adjuk hozzá az olívaolajat, rázzuk össze, és pár másodperc múlva készen is van.
Hús
- Ha sonkát készítünk, főzzük meg a sonkát, pirítsunk rá a sütőben. Ha csirkemellet választunk, azt készíthetjük grillezve vagy sütőben sütve (abszolút az ízlésünkre van bízva).
- Csíkokra vágva tálaljuk a könnyű körettel.
- (Természetesen az elkészítési időt nagyban befolyásolja az általunk választott hús. Én a sonkát már korábban elkészítettem.)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 20 p
Az ünnepek alatt is szeretek egy jót vacsorázni, és most a kellemetlen teltségérzetnek és az elmaradhatatlan bűntudatnak is sikerült búcsút intenem ezzel a könnyű körettel.