r
Nosalty Logó

Könnyű citromos pite

NS
Könnyű citromos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

419
Kalória
8.6g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
19g
Zsír
55.2g
Víz
128.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1099 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 2509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a sót és a szódabikarbónát összemorzsoljuk a margarinnal.
  2. Majd hozzátesszük a tojássárgáját, a kanál tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Ezt fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A krémhez a tejet felforraljuk.
  4. A tojásokat szétvállasztjuk, és a sárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kanál pudingport.
  5. Ehhez szép lassan, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a forralt tejet.
  6. Majd ezt a krémet visszatesszük a gázra, és lassú tűznél, folytonos kevergetés mellett még 3 percig főzzük.
  7. Lehúzva a gázról belekeverjük a margarint.Végül hagyjuk langyosra hűlni.
  8. A tésztát kinyújtjuk, és kimargarinozott pitesütőbe tesszük. Egy sütőpapírt kell tenni a tésztára, és valamilyen nehezéket. Én száraz babot használtam. Erre azért van szükség, hogy a tészta nehólyagosodjon fel.
  9. Előmelegített, 180 fokos sütőbe 10percig sütjük, majd levéve a nehezéket még 5 percet.
  10. A már langyosra hűlt krémbe belereszeljük azegyik citromhéját, aztán mind a kettőnek a kifacsart levét is hozzáöntjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatom a krémbe.
  11. Az így kapott citromos krémet a tésztába öntjük, és kb. 30percet sütjük. 20percet 180 fokon, 10percet pedig 150 fokon.
  12. A pitét hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral, és lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sok citrom volt itthon, én pedig valami könnyű, savanykás desszertre vágytam. 

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...