r
Nosalty Logó

Citrompite 3. - gyors, tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Citrompite 3. - gyors, tojásmentes
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük (aprító géppel könnyebb), a vizet apránként adagolva (mert lisztfüggő, hogy mennyit vesz fel) gyúrjunk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül
  2. A tejjel és cukrokkal elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni, folyamatosan kevergetve, hogy ne hártyásodjon meg a teteje
  3. Ha a puding kihűlt, keverjük hozzá a citromok levét.
  4. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, nyújtsuk 0,5 cm vastag kör alakra, és tegyük a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk.
  6. Tegyük a pitét a sütőbe, és süssük meg (tűpróba!). Tehetünk a közepébe száraz babot, ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le (hőálló kesztyűvel, mert forró!), így kiszorul alóla a levegő.
  7. Ha a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
  8. Tegyük a krémet a pite közepébe, és egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30671
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

A pudingalap elkészíthető házilag is. Más citrussal is készíthető. A képen látható pite teljes kiőrlésű rozslisztből készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Még mindig nincs vége a citrompite tesztelésének, hátha egyszer sikerül az autentikus, ámde tojásmentes verziót megalkotni. Korábban a sült krémes verziót mutattam be, most egy puding alapú krémmel próbálkoztam, szinte tökéletesen hasonlít az igazihoz azzal a különbséggel, hogy nem tettem rá tojáshabot, ha már egyszer tojásmentes :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...