r
Nosalty Logó

Citrompite 3. - gyors, tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Citrompite 3. - gyors, tojásmentes
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük (aprító géppel könnyebb), a vizet apránként adagolva (mert lisztfüggő, hogy mennyit vesz fel) gyúrjunk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül
  2. A tejjel és cukrokkal elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni, folyamatosan kevergetve, hogy ne hártyásodjon meg a teteje
  3. Ha a puding kihűlt, keverjük hozzá a citromok levét.
  4. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, nyújtsuk 0,5 cm vastag kör alakra, és tegyük a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk.
  6. Tegyük a pitét a sütőbe, és süssük meg (tűpróba!). Tehetünk a közepébe száraz babot, ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le (hőálló kesztyűvel, mert forró!), így kiszorul alóla a levegő.
  7. Ha a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
  8. Tegyük a krémet a pite közepébe, és egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28592
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

A pudingalap elkészíthető házilag is. Más citrussal is készíthető. A képen látható pite teljes kiőrlésű rozslisztből készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citrompite 3. - gyors, tojásmentes
Receptműves 119 recept

Még mindig nincs vége a citrompite tesztelésének, hátha egyszer sikerül az autentikus, ámde tojásmentes verziót megalkotni. Korábban a sült krémes verziót mutattam be, most egy puding alapú krémmel próbálkoztam, szinte tökéletesen hasonlít az igazihoz azzal a különbséggel, hogy nem tettem rá tojáshabot, ha már egyszer tojásmentes :-).

Hozzászólások

vidrákok

Kedves Receptm?ves biztos az 1dl hideg víz a tésztához? er?sen kellett még szórni a lisztet, hogy elfogadható tészta állagot kapjak.

Receptműves

Kedves Vidrákok, lisztfügg?, hogy mennyit vesz fel (én csak tk liszteket használok, így lehet, hogy más liszthez kevesebb kell), köszi az észrevételt, beírom a receptbe és csökkentem a víz mennyiséget.

Törölt felhasználó

Kedves "Receptm?ves"! Az én tésztám szétmorzsolódott nyújtás közben. Úgy is, ha liszttel megszórtam nyújtás közben. Úgy kellett belenyomkodnom a formába. Mit szúrhattam el? Köszi Zsuzsi

Receptműves

Kedves Zsuzsi, sikerült meggyúrni a tésztát (tettél bele elegend? vizet) és h?tötted egy kicsit, hogy a vaj újra kissé megdermedjen? Milyen lisztb?l készítetted? Ezekt?l mind függ. Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Szia Memi! Igen, sikerült meggyúrni, szép kis cipó lett, kicsit vajas tapintású. Be is csomagoltam, mondjuk kicsit sokáig h?töttem. Kb. pár órát. Miután kivettem, és nyújtani akartam akkor is vajasnak t?nt. Ja és csak teljes ki?rlés? lisztet raktam bele. De végül formába nyomkodás bevált, megsült, bár picit kemény a tészta. De összességében finom. Max majd nyomkodom. :) Szép estét! Zsuzsi

Receptműves

Szia Zsuzsi, ne h?tsd ilyen sokáig :-) Én is mindig tk lisztb?l készítem aprító géppel morzsolva (nem melegszik fel nagyon a vaj a kezemt?l) és ha a töltelék már épp készen áll, akkor be sem teszem a h?t?be a tésztát. Inkább puha legyen, mint kemény... Szóval itt volt a huncutság :-) Örülök, hogy ízlett, szép estét, Memi

Törölt felhasználó

:) Igen, igen. Sejtettem én, hogy ez lehet a gond. Akkor kipróbálom a hivatalos utat is! Köszi!!

Bendika

.

Törölt felhasználó

Ma délutánra elkészült ez az isteni finomság. Hálásak vagyunk érte, tökéletes a krém is, a kekszes alap is, együtt pedig páratlan! ;)

etoc

Tök jó recept! A tészta szuper, fél deci vízzel jól összeállt, nyújtani is jól lehetett. A puding nekem kicsit rezg?s lett, de nagyon szerette mindenki, máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?