Nosalty Logó

Kompromisszum krémes Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Kompromisszum krémes Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 6257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 206 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5650.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.3 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 6257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elsőre megsütjük a piskótát:
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, rászitáljuk a lisztet, kakaót, óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, papírral együtt kivesszük a tepsiből, félretesszük hűlni.
  6. Teteje:
  7. Másik sütőpapírt szabunk a tepsibe.
  8. Kinyújtunk kevés liszttel 1 lap leveles tésztát. Kivesszük a tepsiből a sütőpapírt, arra rátesszük a leveles tésztát, és a papíron kicsit túlnyújtvakinyújtjuk.Kb. 1-2 mm lesz. Megszurkáljuk több helyen, és 5-10 perc alatt készre sütjük. Ne várjuk meg, hogy a tetejemegpiruljon. Ha már megemelkedett rendesen, és az alját picit felhajtva pirosodik (tapintásra kicsit kemény) készen van. Hagyjuk benne a tepsibe.
  9. Készítsük el a csokimázat:
  10. Kevés vízzel keverjük el a kakaót cukorral. Addig főzzük össze, míg a cukor elolvad.Zárjuk el a gázt, keverjük el benne a vajat. Ne legyen túl sűrű, kenhetően folyósnak kell lennie.
  11. Alevelestésztát fordítsuk meg. Az alja lesz a teteje, és a csokikrémmel megkenjük. Az összeset használjuk fel. Tegyük be hűtőbe. Ha teljesen megdermedt, olyankockákra vágjuk, amilyen méretű krémeseket szeretnénk. Vegyük ki a tepsiből, és papírral együtt tegyük visszaa hűtőbe.
  12. Krém:
  13. A tojásokat válasszuk ketté. Nagyobb lábasba tegyük a sárgájukat, a lisztet és 125 g cukrot és a 2 zacskó vaníliás cukrot.Kevés hideg tejjel keverjük el. Az 1 l tejet kicsi adagonként adjuk hozzá kevergetve, hogy csomómentes legyen.
  14. Takarékon állandóan keverve sűrűre főzzük. Levesszük a gázról.
  15. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliás krémhez.Visszatesszük a gázra, és óvatosan alulról felfelé kevergetve kb. 2-3 perc alatt "összefőzzük".
  16. Összeállítás:
  17. A kész piskótalapot kettévágjuk. Beletesszük a tepsibe az egyik lapot, megkenjük a vaníliáskrém felével, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet elsimítjuk rajta. Kb. 30 percet hagyjuk hűlni.
  18. A hulalát kemény habbá verjük, a teljesen kihűlt krémre egyenletesen rásimítjuk, a tetejére rátesszük(enyhén nyomjuk bele)a csokis kocka lapokat.
  19. A tepsi krémesünket kb. 1-2 órára tegyük vissza a hűtőbe. A csokitetők mentén éles késsel vágjuk kockákra (nekem 15 db lett).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7138
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Ajánló

Frissen is finom, de szerintem másnap (1 éjszakát hagyom állni a hűtőbe, na jó néha 1 kockát szoktam adni) finomabb. A leveles tészta kellemesen felpuhul addigra.   A türelmetlenkedőket "lekenyerezem" a masnikkal.:))

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem imádja a krémest. Én csak a francia krémest. A párom szereti a leveles tésztát a tetején. Én nem. Mindig leszedegettem a tetejét, és átpasszoltam a tányérjára. Ő szereti a karamellásat, nekem meg túl édes. Ő azt mondta problémás vagyok a krémesek tekintetében, szerintem meg nem.:) De legalább a csokis dolgokban egyetértettünk. Így született meg ez a krémes.:)  Nem állítom, hogy fél óra alatt elkészül. De nem is egy nagy ördöngösség elkészíteni. Kb. jó óra alatt kész lettem vele, az időt nem nagyon szoktam nézni, és a költséget is csak saccoltam. A leveles tésztát valójában csak a párom miatt teszem rá. Szívem szerint vastagabb  piskóta aljat csinálnék, vékonyabb piskóta lenne a teteje. De ennek a sütinek szerinte dupla haszna van, mert a maradék leveles tésztából ezzel a lendülettel megsütöm a favorizált kedvencét is. Viszont cserébe, mint a reklámban, "és csak mosogat, és csak mosogat"... :D

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! A süti neve is figyelem felhívó, egyb?l idekattintottam,...a süti guszta, a történet nagyon tetszik, nevettem, mintha csak én a férjem és a krémes esete lenne..:-O Más is tépel?dik ilyen "nagyon nehéz gondokkal". :-o Viszont a megoldás óriási, nagyon tetszik, megéri vele a munka , nem beszélve a végeredményr?l, ami dupla élvezet: a süti isteni finom, a férj meg csak mosogat, mosogat....:-D :-D Nagyon jó tetszik , mentettem. Ezért a sütiért, hátha az én férjem is fog mosogatni....:-o Éva-Anyóca

Gabys

Kedves Évi, nem fogod elhinni, de eszembe jutottál a sztori részénél:) Felrémlett amit írtál a katonasággal kapcsolatban. Nem állítom, hogy kitör? örömmel mosogat, néha felsóhajtott, még mindig vaaaaan???:D Remélem a Te párod is besegít majd. Ha nem is az els?nél, de a másodiknál, tudva hogy egy nagyon finom süti lesz a jutalma a mosogatásért:) Szép hetet kívánok Neked: Gabi

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! Akkorát nevettem, hogy a könnyem is kicsordult!!!! :-O Köszi! :-O Hát hallod, ha már megcsinálom neki, nekik,( néha ? édesebb szájú, mint a gyerekek, és ez komoly!!! :-O ) ,- akkor legalább ennyit vállaljon be....na nem? :-O / A kiskatona, azaz anno olajbogyó, mert a filmsorozatban így hívta ?ket Karády,( Usztics Mátyás alakította), - tuti hogy fog mosogatni, ( bár már nem mondhatni kiskatonának, talán kissé öreged?nek :-o), - mert ezt a finomságot megcsinálom az ünnepekre, és akkor nem fog tudni nemet mondani, - na hát ugye egy kicsit furfangosnak is kell ám itt lenni,hmmm...:-o Fantasztikus lett a napom!!!!!, eddig csak úgy voltam, tettem a dolgaim, de most ezerrel felgyorsultam, látod mit tesz a jókedv, és gyorsan befejezem az ebéd készítését! Puszi, de nagy érte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D Éva-Anyóca

Gabys

Örülök, a jókedvednek:) Tapasztalatból tudom, máris jobb úgy f?zni, mint amikor morcos és ny?gös vagyok. Még az ezerszer elkészített étel is más. Jó étvágyat a biztosan finom ebédhez:)

Éva-Anyóca

Köszönöm. :-o " Csak" karfiol leves innen,NS., és egy szintén itt talált más módon elkészített burgonyaf?zelék,- mint ahogy én szoktam. Nem nagy menüsor, de szeretjük.:-o Éva-Anyóca

Gabys

Hibátlan a menü:) Mindig nem lehet pl. rántott csirkét enni:)

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! Köszönöm, nekünk ízlett, és el is fogyott, :-o....- és valóban, tényleg nem lehet mindig rántott csirkét enni.:-o Ebb?l kifolyólag: ma paradicsomleves lesz, és krumplis tészta, ezek is innen:-O :-O Nagyon szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Gabys

Ez sem rossz:) Bár érdekes krumplis tésztát csak akkor f?z?k, ha van hozzá kovászos uborka (bogaraim egyike...), és ugye, jelenleg már nincs. Tehát ilyenkor nem csinálok már..A tojásos nokedlivel is így vagyok, csakis és kizárólag fejes salátával. Lehet, hogy tényleg problémás vagyok:))) Szép napot Neked is:) Gabi

Éva-Anyóca

Dehogy!! :-O Igen, ezek az olyan ételek, amihez tényleg direkte az a bizonyos savanyú illik, de hát ha tényleg nem lehet rántott csirke minden nap, akkor variálunk, sok a f?zelék féle, meg tészta féle, és mivel igen csak hó vége van, muszáj volt ezt az alapanyag összetételt variálni, és most nem akartam kísérletezgetni, a régi recik beváltak.......és jó ehhez a télire letett savanyú uborka is, igaz cefetül fogy, de ez van.....végül is azt jelenti, hogy finomra sikerült.:-O Szép pénteket kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.