r
Nosalty Logó

Kompromisszum krémes Gabystól

Gabys
Kompromisszum krémes Gabystól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

895
Kalória
22g
Fehérje
112.6g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
58.6g
Víz
267.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
67.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 6257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokimázhoz

A krémhez

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5650.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    788.3 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 6257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elsőre megsütjük a piskótát:
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, rászitáljuk a lisztet, kakaót, óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, papírral együtt kivesszük a tepsiből, félretesszük hűlni.
  6. Teteje:
  7. Másik sütőpapírt szabunk a tepsibe.
  8. Kinyújtunk kevés liszttel 1 lap leveles tésztát. Kivesszük a tepsiből a sütőpapírt, arra rátesszük a leveles tésztát, és a papíron kicsit túlnyújtvakinyújtjuk.Kb. 1-2 mm lesz. Megszurkáljuk több helyen, és 5-10 perc alatt készre sütjük. Ne várjuk meg, hogy a tetejemegpiruljon. Ha már megemelkedett rendesen, és az alját picit felhajtva pirosodik (tapintásra kicsit kemény) készen van. Hagyjuk benne a tepsibe.
  9. Készítsük el a csokimázat:
  10. Kevés vízzel keverjük el a kakaót cukorral. Addig főzzük össze, míg a cukor elolvad.Zárjuk el a gázt, keverjük el benne a vajat. Ne legyen túl sűrű, kenhetően folyósnak kell lennie.
  11. Alevelestésztát fordítsuk meg. Az alja lesz a teteje, és a csokikrémmel megkenjük. Az összeset használjuk fel. Tegyük be hűtőbe. Ha teljesen megdermedt, olyankockákra vágjuk, amilyen méretű krémeseket szeretnénk. Vegyük ki a tepsiből, és papírral együtt tegyük visszaa hűtőbe.
  12. Krém:
  13. A tojásokat válasszuk ketté. Nagyobb lábasba tegyük a sárgájukat, a lisztet és 125 g cukrot és a 2 zacskó vaníliás cukrot.Kevés hideg tejjel keverjük el. Az 1 l tejet kicsi adagonként adjuk hozzá kevergetve, hogy csomómentes legyen.
  14. Takarékon állandóan keverve sűrűre főzzük. Levesszük a gázról.
  15. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliás krémhez.Visszatesszük a gázra, és óvatosan alulról felfelé kevergetve kb. 2-3 perc alatt "összefőzzük".
  16. Összeállítás:
  17. A kész piskótalapot kettévágjuk. Beletesszük a tepsibe az egyik lapot, megkenjük a vaníliáskrém felével, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet elsimítjuk rajta. Kb. 30 percet hagyjuk hűlni.
  18. A hulalát kemény habbá verjük, a teljesen kihűlt krémre egyenletesen rásimítjuk, a tetejére rátesszük(enyhén nyomjuk bele)a csokis kocka lapokat.
  19. A tepsi krémesünket kb. 1-2 órára tegyük vissza a hűtőbe. A csokitetők mentén éles késsel vágjuk kockákra (nekem 15 db lett).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x36

A férjem imádja a krémest. Én csak a francia krémest. A párom szereti a leveles tésztát a tetején. Én nem. Mindig leszedegettem a tetejét, és átpasszoltam a tányérjára. Ő szereti a karamellásat, nekem meg túl édes. Ő azt mondta problémás vagyok a krémesek tekintetében, szerintem meg nem.:) De legalább a csokis dolgokban egyetértettünk. Így született meg ez a krémes.:)  Nem állítom, hogy fél óra alatt elkészül. De nem is egy nagy ördöngösség elkészíteni. Kb. jó óra alatt kész lettem vele, az időt nem nagyon szoktam nézni, és a költséget is csak saccoltam. A leveles tésztát valójában csak a párom miatt teszem rá. Szívem szerint vastagabb  piskóta aljat csinálnék, vékonyabb piskóta lenne a teteje. De ennek a sütinek szerinte dupla haszna van, mert a maradék leveles tésztából ezzel a lendülettel megsütöm a favorizált kedvencét is. Viszont cserébe, mint a reklámban, "és csak mosogat, és csak mosogat"... :D

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek