Krémes és francia krémes 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémeshez
-
69g leveles tészta255 kcal
-
4g porcukor14 kcal
A sárga krémhez
-
375g tej210 kcal
-
64 kcal
-
35g rétesliszt127 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
19 kcal
-
83g cukor319 kcal
A francia krémeshez
-
150g habtejszín438 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
1750
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémeshez
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A sárga krémhez
-
1500g tej840 kcal
-
257 kcal
-
140g rétesliszt510 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
330g cukor1277 kcal
A francia krémeshez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
7001
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémeshez
-
8.1g leveles tészta30 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
A sárga krémhez
-
44g tej25 kcal
-
8 kcal
-
4.1g rétesliszt15 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
A francia krémeshez
-
17.6g habtejszín51 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
2.9g tortabevonó16 kcal
Összesen
207
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1461.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.9 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
1750
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 334.4 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5846.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 2342 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 1885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.6 g
-
Cukor 567 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 588.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
7001
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A krémeshez
A sárga krémhez
-
1.5 l tej
-
14 dkg rétesliszt
-
5 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
33 dkg cukor
A francia krémeshez
-
6 dl habtejszín
-
6 dkg porcukor
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
A krémeshez
- A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen.
- Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
- A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral.
- A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
- Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.
- Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük.
- A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.
- Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.
- A franciához felverjük a tejszínt a porcukorral és habfixálóval tejszínhabnak, ezt rákenjük a kihűlt krémre, majd utána tesszük rá a lecsokizott tetőket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 48093
- Feltöltés dátuma: 2011. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
Mint cukrász tanuló írtam le még anno a receptet, de eddig csak őrizgettem. Most készítettem el először, és nem bántam meg! ;-)