r
Nosalty Logó

Krémes és francia krémes 3.

Becsei Ágnes
Krémes és francia krémes 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

1750
Kalória
31.1g
Fehérje
212.9g
Szénhidrát
83.6g
Zsír
147.2g
Víz
393.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
141.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2342 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    851.6 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    588.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A krémeshez

  1. A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen.
  2. Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral.
  4. A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
  5. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.
  6. Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük.
  7. A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.
  8. Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.
  9. A franciához felverjük a tejszínt a porcukorral és habfixálóval tejszínhabnak, ezt rákenjük a kihűlt krémre, majd utána tesszük rá a lecsokizott tetőket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4

Mint cukrász tanuló írtam le még anno a receptet, de eddig csak őrizgettem. Most készítettem el először, és nem bántam  meg! ;-)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek