r
Nosalty Logó

Komapogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Komapogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 6491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    459.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    2275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4150 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    16202 micro
  • β-crypt
    3110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10618 micro
Összesen 6491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Elkészítés

A pogácsatésztához

  1. A lisztet a vajjal, a sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az 1 tojást.
  2. Az így elkészített pogácsatésztát szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük (kelesztjük).
  3. Majd a pogácsatésztát három részbe vesszük.
  4. Az 1. harmadához a kalocsai édesnemes paprikát, a 2. harmadához a reszelt füstölt sajtot, a 3. harmadához a pirított borsos káposztát adjuk.
  5. Rudakba nyújtjuk a háromféle pogácsatésztát. A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egymáshoz ragasztjuk a felvert tojásokkal az alábbi sorrendben: paprikás, sajtos, káposztás.
  6. Majd kiszúrjuk. (Mi fánkszaggatóval vágtuk ki a pogácsákat kb 10 cm átmérőjűre.)
  7. Megformázzuk a tetejét, felvert tojással lekenjük, késsel fél centiméter mélyen bevagdalva rácsozzuk.
  8. Fél óra kelesztés után 180C-os sütőben szép piros mosolygósra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 33286
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Őszi, téli borozgatásokhoz ajánljuk. Magában is kiadós, változatos ízvilágú pogácsa.  Megjegyzés: 9-10 db kistányér méretű pogácsa készíthető belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Komapogácsa
Mártika és Feri 107 recept

Komapogácsa - Somogy megyei receptgyűjtés. Paprikás, sajtos, káposztás, azaz piros, fehér, zöld, ezek a magyarság színei - ez a komaság lényege. Érdekesség: az eredeti receptben külön-külön készülnek a paprikás, káposztás, sajtos pogácsák. A mi receptünkben az az újdonság, hogy felül a paprikás, alatta a sajtos, majd a káposztás pogácsalap (réteg) található. Köszönhetően annak, hogy Ferenc az eredeti receptet másképpen értelmezte.  

Hozzávalók

A pogácsatésztához

A különböző színű rétegekhez

A kenéshez és a ragasztáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!